ČETVRTI “NOVOSADSKI OKTOBERFEST” 18. I 19. OKTOBRA

a-proslogodisnja-zdravica-visokih-gostiju

Prošlogodišnja zdravica visokih gostiju

Novi Sad, tačnije hala “Master” Novosadskog sajma, ponovo će, po četvrti put, biti mesto okupljanja ljubitelja piva, pereca, kobasica, bavarskog duha i kvalitetne muzike 18. i 19. oktobra. Svetski duh minhenskog festivala piva uspešno je “pustio korene” u Novom Sadu i posle tri uspešno održana Oktoberfesta ovaj festival nastavlja “pivsku priču” i četvrti put jer je opravdao poverenje ljubitelja piva i postao jedan od najposećenijih događaja u Srbiji, a po broju izvođača i gostiju iz regiona prerastao je okvire Srbije.
b-proslogodisnja-ulica-piva

Prošlogodišnja Ulica piva
Tradicionalnim otvaranjem pivskog bureta započeće i ove godine u 19,oo sati 18. oktobra turističko-zabavna manifestacija Četvrti “Novosadski oktoberfest” koji će i ovog puta okupiti više hiljada žednih pivopija i ljubitelja muzike, zabave i raznog nadmetanja koje će trajati do subote, 19. oktobra.
Po tradiciji prethodna tri Novosadska Oktoberfesta i ove godine posetioce očekuje kvalitetan muzički program u izvođenju nekih najpopularnijih imena regiona. Glavne zvezde ovogodišnjeg Novosadskog Oktoberfesta 2019. su: Van Gogh, Električni orgazam, Dejan Petrović i Big Band, Jura Stublić, Film, Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi i još mnogi drugi.
c-tradicionalni-prilog-uz-pivo-kobasisa
Tradicionalni prilog uz pivo kobasica
Statistika Novosadskog Oktoberfesta kaže da je lane ovu manifestaciju posetilo 15 hiljada ljubitelja piva koji su uživali u raznovrsnom muzičkom performansu i da se popilo se više od 35 hiljada litara piva najpoznatijih pivara i stotina zanatskih pivara, pojelo oko 5.800 kobasica, a što je veoma bitno: ceo događaj je prošao bez ijedne intervencije policije i hitne pomoći.
Kao prethodnih godina, “zalet” se i ove godine “hvata” organizovanim kastingom za konobare i konobarice, zagrevanje pred festival uz muziku i pivo na Trgu slobode u strogom centru Novog Sada, a tu su i razna takmičenja, kao što je takmičenje u držanju krigli i za muškarce i za žene i “Battle of the bands” – takmičenje neafirmisanih bendova.
d-nasi-reporteri-aleksandra-i-radomir-sa-domacicom-festivala
Naši reporteri Aleksandra i Radomir sa domaćicom festivala
Četvrti “Novosadski Oktoberfest” održaće se uz tradicionalnu podršku Nemačke ambasade i Nemačko-srpske privredne komore, kao i Grada Novog Sada. Detaljnije informacije mogu se potražiti i na zvaničnom sajtu www.oktoberfest2019.org i Fejsbuk stranici Novosadski Oktoberfest.

Radomir Čubranović
Fotografije: Aleksandra Čubranović