NOVI SAD DOBIJA ČETVRTI MOST

NOVI SAD DOBIJA ČETVRTI MOST

1-gradonacelnik-milos-vucevic

-Gradonačelnik Miloš Vučević.

-Sada je potpuno izvesno da Novi Sad dobija i četvrti most i očekujem da ćemo brzo krenuti i sa radovima-, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Država je prihvatila projekat i inicijativu i most nije plod želja jednog grada, već cela država staje iza tog projekta. Neuporedivo smo bliži početku izgradnje četvrtog mosta u Novom Sadu, naglasio je Vučević.
Vučević je rekao da je vlada Srbije, na predlog Novog Sada i uz podršku predsednika Republike, proglasila projekat novog mosta u Novom Sadu za projekat od nacionalnog značaja. Četvrti most preko Dunava koji bi trebalo da spaja Bulevar Evrope i Sremsku Kamenicu.

2-obnovljeni-zezeljev-most-ceka-cetvrti-most

Obnovljeni Žeželjev most čeka četvrti most.

Prema rečima gradonačelnka Vučevića novi, četvrti most u Novom Sadu, na Dunavu, je neophodan da bi se rasteretio saobraćaj i povezali ljudi koji dolaze iz pravca Bačke Palanke i koji dolaze sa beočinske strane i sremske strane.
-Četiri bulevara se takoreći spajaju u novi most, bulevar Patrijarha Pavla, bulevar Evrope, Cara Lazara i Cara Dušana-, kaže Vučević i dodaje:
-Most prelazi preko Ribarskog ostrva i spaja se sa kameničkom obilaznicom. Izvori finasiranja su za projekte od nacionalnog značaja. Most nije samo značajan za Novi Sad, već je od nacionalnog infrastrukturnog značaja. Pokušali smo da zadržimo nivo javnih investicija i da ne skidamo iz budžeta sve velike javne investicije, nismo odustali, radimo velike projekte-, rekao je Vučević.
Gradonačelnik Novog Sada je posebno istakao izgradnju stanova u Jugovićevu i nadvožnjak kod Kaća i dodao:
-Za dve nedelje će biti završen nadvožnjak kod Kaća koji će mnogo značiti-, napomenuvši da je to višestruko značajan objekat koji košta gotovo 500 miliona dinara. Radovi na izgradnji stanova u Jugovićevu idu vrlo dobro – samo četiri su preostala neprodata od prvih 500 stanova.

3-novi-sad

Novi Sad.

Prema gradonačelnikovim rečima Novi Sad će ubrzati aktivnosti: izgradiće se nova škola i novo obdanište, kao i novi atletski centar i atletska dvorana.
Pripremaju se planski dokumenti uz podršku struke, instituta “Jaroslav Černi”, sa željom da se razvijaju novi i turistički i sportski potencijali, i poslovne aktivnosti, bez koji nema dodatno punjenje gradskog budžeta.
Što se tiče predloga da se Novi Sad konzervira, da se ništa ne gradi, gradonačelnik Vučević je rekao:
-To je moguće samo u užem gradskom jezgru, ostali delovi grada moraju da se razvijaju, ne može grad koji hoće da bude konkurentan, da živi, da ima više dece, da se zaustavlja. Dolaze generacije koje traže nešto novo, ako hoćemo da zadržimo decu moramo da im obezbedimo najbolje moguće uslove za život-, rekao je Vučević.
Radomir Čubranović
Fotografije: Aleksandra Čubranović