MEHANIČKA ELEKTRANA I IZUMI VELJKA MILKOVIĆA

Revolucionarni izum srpskog pronalazača iz oblasti mehanike, Veljka Milkovića koristi stotine svetskih kompanija. Najviši domet je dostignut realizacijom mehaničke elektrane u Indiji.


Veljko Milković je izumitelj i straživač u više oblasti, a najveći doprinos je dao u oblasti korišćenja mehaničke energije.
Naučni dopinos Veljka Milkovića je otkriće nove pojave u mehanici, koja se takoreći smatrala za istraženu oblast. Zasniva se na spoznaji prednosti upotrebe dvostepenih mehaničkih oscilacija i pogonskog klatna. To njegovo otkriće se smatra i naziva “novom mehanikom” i može da se koristi na milion načina jer se radi o utraefikasnom pogonu.
Njegov izum se izučava na svim kontinentima, a kao realizovan se koristi u oko 500 kompanija (mahom u jugoistočnoj Aziji jer su bili najviše zainteresovani) i broj sve više raste jer se javlja još kompanija kad uvidi efikasnost koja se primenjuje. Priznat od zapadnih i drugih stručnjaka.  U Srbiji se još uvek ne proizvodi. 

Sistemi koji rade po njegovoj zamisli umesto termičke i električne energije kao pogon koriste mehaničku u čijem poznavanju i primeni ovaj pronalazač prednjači u svetu. Tako je u Indiji napravljena elektrana sa mehaničkim pogonom po ideji Veljka Milkovića koja radi kao zatvoren sistem (perpetuum mobile) prvi i jedinstven u svetu. Nakon realizacije mehaničke elektrane ona nadalje struju proizvodi takoreći sama i besplatno.

Njegovi izumi se sve više šire i koriste u svetu kao najefikasniji i najisplativiji.
Pored proizvodnje neki od njegovih izuma se mogu kupiti i na alibabi po cenama od oko 8000 dolara   https://www.alibaba.com/product-detail/mtw-european-trapezium-mill-veljko-milkovic_62177499193.html
Velko Milković i njegov tim poseduju i još neobjavljene ideje i predloge za nove patente pa postoji mogućnost saradnje. Tim je voljan za saradnju, da se uključi što više ljudi.
Njegovi izumi koji se uvrštavaju u najvažnija svetska otkrića prednjače po efikasnosti, a proizvodnja i upotreba su zaživele tako da se više ne mogu sprečiti.
link njegove zvanične prezentacije i kontakt https://www.veljkomilkovic.com/index.ht

ZAJEDNIČKI KORENI MILKOVIĆA I TESLE

Novosađanin Veljko Milković je rodom iz Subotice, oba njegova roditelja su rodom iz Like. U Liki postoji mesto Milkovića Varoš odakle on potiče. Milkovića Varoš, danas nenaseljeno mesto, nekad puno zanatlija i posećivano od meštana iz okolnih, mahom poljoprivrednih sela. Nalazi se oko 1 km od sela Smiljane, Teslinog rodnog mesta. Postoji predanje da su Milkovići i Tesle imali zajedničkog pretka na koga su talentovani. U te dve rodbine ima dosta prirodno talentovanih ljudi. Od Tesli je najveći talenat Nikola Tesla, a od Milkovića Veljko Milković. Zanimljivo je da Velimir Abramović, jedan od najvećih istraživača za delo i lik Nikole Tesle tvrdi da je izum Veljka Milkovića (upotreba klatna i dvostepene oscilacije) bolji od bilo kog Teslinog izuma. Što znači da ima nesagledive mogućnosti kao još uvek nov izum u usponu i zato ga treba na vreme iskoristiti.