SENECURA DOM STAREJŠIH OBČANOV RADENCI: DELAMO ZA TO, DA NAM BO VSEM LEPŠE

  1. Blizu ljudem

V SeneCura Dom starejših občanov Radenci sledimo osrednjemu načelu našega doma – »Blizu ljudem«. Z inovativnimi koncepti oskrbe in nege prispevamo h kakovosti življenja ljudi, ki zaupajo naši oskrbi. Poleg celostne nege ponujamo našim uporabnikom profesionalno oskrbo, s številnimi aktivnostmi pa bogatimo njihov vsakdan ter jim tako zagotavljamo veselje do življenja in veliko lepih trenutkov.

Zavzemamo se za to, da naši stanovalci ohranijo človeško dostojanstvo do zadnjega trenutka življenja. Tudi v obdobjih, ko potrebujejo največ pomoči, jim zagotavljamo dostojno staranje. Posameznik je v središču naše pozornosti – obravnavamo ga s spoštovanjem, ga cenimo, se vanj vživimo ter ga poskušamo razumeti v celovitosti njegove osebnosti in individualne življenjske zgodbe. Stanovalce pozorno poslušamo, se jim posvetimo in zagotavljamo profesionalno individualno oskrbo, ki je tako več kot samo nega telesa.

Kaj so naše posebnosti?

Pri nas je omogočeno bivanje s hišnim ljubljenčkom. Opazujemo lahko sončne zahode izza sosednjih gričev. Radi se smejimo in vas z veseljem pozdravljamo. Ker smo del velike skupine SeneCura / Orpea, nudimo zanimive programe »Blizu ljudem«: srčna želja, možnost počitniške izmenjave, večerja ob soju sveč,…

  • DOGAJANJE:
  1. Pihalna godba

Tradicija nekaj velja! Tako so nas tudi letos v 1. majsko jutro prebudili zvoki budnice, ki naznanja praznik dela. Praznično koračnico so zaigrali godbeniki Pihalne godbe Gornja Radgona, pod vodstvom Bojana Hafnerja in tako razveselili naše stanovalce.

  • Svetovni dan Zemlje

22. aprila obeležujemo svetovni Dan Zemlje. Z namenom ozaveščanja za vse, kar nam Zemlja daje, smo se ji poklonili tudi mi. V SeneCura Radenci imamo res prekrasen velik vrt in s tem veliko možnosti za oddih in razne aktivnosti na svežem zraku. Pridni sodelavci so skupaj z našimi stanovalci posadili drevesa Katalpe, ki bodo nudile senco na klopeh v vročih dneh. Na visokih gredah smo zasadili razna zelišča, od poprove mete, bazilike, peteršilja, rožmarina. Z zadovoljstvom in malo neučakanosti pa zremo tudi v veliko gredo jagod, ki nam bodo kmalu šle v slast. Naša Zemlja nam veliko daje, zato jo čuvajmo, negujmo in spoštujmo.

  • Študentke fizioterapije

V času epidemije so pri dvigu kvalitete življenja ter ohranjanju zdravja naših stanovalcev, veliko pripomogle tudi študentke fizioterapije Alma Mater Europaea – ECM, za kar smo jim neizmerno hvaležni. Z našimi stanovalci so izvedle številne aktivnosti. Pomagale so pri izvajanju videoklicev s svojci, pripravo na obiske, izvajale gibalne aktivnosti, dihalne vaje, kegljanje, organizirale sprehode tudi za manj oz. nepomične stanovalce, izvajale terapijo z živalmi, tombolo. Predvsem pa so prinesle mladostno energijo in navdušenost nad aktivnostmi ter veselje do življenja. Zagotovo so veliko doprinesle nam in našim stanovalcem, zagotovo pa so tudi same odnesle veliko dragocenih delovnih izkušenj ter življenjskih modrosti. Želimo jim uspešen študij in upamo, da nas še kdaj obiščejo.

  • Zvoki harmonike

V SeneCura Radenci imamo zelo radi glasbo. Ker so zaradi epidemije žal odpadli vsi koncerti in večji dogodki, kot smo jih pretekla leta bili vajeni, smo se znašli po svoje. Poleg tega, da vsakodnevno glasba prihaja iz radijskih in TV sprejemnikov, in da ob njih kdaj kaj zapojemo,  našim stanovalcem na harmoniko včasih zaigra tudi naša sodelavka Melita Rauter. Melita, ki sicer spretno vrti kuhalnico v naši kuhinji, rada poprime tudi za harmoniko.  In kaj hitro postane veselo, glasno in razigrano. Stanovalci skupaj z njo ob spremljavi zelo radi zapojejo, nekateri tudi zaplešejo, kar je še posebej prijetno. Kljub vsem omejitvam, ki nam krojijo življenje, se imamo lahko lepo – po svoje.