ŽUPAN MO MARIBOR SAŠA ARSENOVIČ GOSTIL TUJE VELEPOSLANIKE

FOTO: RADE BAKRAČEVIĆ – ŠTAJERSKE NOVICE

Pod taktirko Simona Krečiča nastopili Simfonični orkester SNG Maribor, zbor Opere in solisti Sabina Cvilak, Valentina Čuden, Petya Ivanova, Andreja Zakonjšek Krt, Irena Petkova, Martin Sušnik ter Jaki Jurgec.

Operna noč na Glavnem trgu nastala v sodelovanju Opere Slovenskega narodnega gledališča Maribor, Narodnega doma Maribor in Festivala EZL EK.

Župan Mestne občine Maribor Aleksander Saša Arsenovič je v četrtek, 23. 9. 2021 priredil sprejem za tuje veleposlanike v Sloveniji. Na srečanju je predstavil ključne projekte in vizijo mesta Maribor.

Osrednja tema srečanja, ki se je začelo pred Hišo Stare trte na Lentu, so bili pogovori o še bolj intenzivnem sodelovanju Mestne občine Maribor z veleposlaništvi na gospodarskem, razvojnem, izobraževalnem, kulturnem in drugih področjih.

Maribor ima nedvomno veliko potencialov in možnosti za sodelovanje, ki bi vodilo v razvoj in izboljšanje pogojev za življenje
v mestu.

Delegacija se je po uvodnem delu sprehodila skozi mestno jedro do Rotovškega trga, kjer so jim dijaki in dijakinje Visoke šole za gostinstvo in turizem Maribor priredili pravo kulinarično doživetje.

»Prav gotovo smo priča enemu zadnjih tovrstnih doživetij na Rotovškem trgu«, je navzoče opomnil župan in s tem napovedal skorajšnji začetek izgradnje Centra Rotovž, ki trenutno velja za največji projekt v Sloveniji.

Oživitev Rotovškega trga preko povezujočih se vsebin in programov Mariborske knjižnice, Umetnostne galerije Maribor (UGM) in Artkina, ki bo tvoril skupni kreativni, kulturni izobraževalni medgeneracijski prostor je tik rped izvedbo.

Na območju nekdanje restavracije Rotovž je planiran Art kafe, ki bo ponujal oddih in okrepitev zavse obiskovalce in mimoidoče.

Dan se je sklenil na Glavnem trgu, ki se je letos prvič prelevil v prizorišče tradicionalne Operne noči, nastale v sodelovanju Opere Slovenskega narodnega gledališča Maribor, Narodnega doma Maribor in Festivala EZL EK.

Pod taktirko Simona Krečiča bodo nastopili Simfonični orkester SNG Maribor, zbor Opere in solisti Sabina Cvilak, Valentina Čuden, Petya Ivanova, Andreja Zakonjšek Krt, Irena Petkova, Martin Sušnik ter Jaki Jurgec.

Gostje so imeli priložnost prisluhniti najlepšim arijam in zborom iz največjih opernih uspešnic iz italijanske, francoske in slovenske operne zakladnice.

Dnevno dogajanje na čudovit jesenski dan je v Mariboru popestrila tudi Kobilarna Lipica.

Vsi zainteresirani so si namreč lahko tik pred Operno nočjo mesto Maribor ogledali na malo drugačen način, v kočiji z belimi lipicanci.