KONSTITUISANA SKUPŠTINA OPŠTINE KULA

Fwd: Konstituisana Skupština opštine Kula: Damjan Miljanić (SNS) – predsednik Opštine, Velibor Milojičić (SNS) – predsednik Skupštine opštine, Vlastimir Vujić (stranka Zajednica Srba) – član Komisije za kadrovska, administrativna pitanja i radne odnose Skupštine opštine Kula – KU MEDIJA, 12. maja 2022. godine

Prejeto

Свечано полагање заклетве након верификација мандата Одборника (академик Властимир Вујић, у црвеном сакоу, стоји на десној страни горе, у првом реду)

КУЛА,12.05.2022.- Конститутивна седница Скупштине општине Кула одржана је данас, са почетком у 10 часова. Седницу су отвориле најстарија одборница Марија Шепински, са изборне листе „Александар Вучић-Заједно можемо све“ и најмлађа одборница, Николина Дринић, са изборне листе „Група грађана Критична маса-за победу“. Након усвојеног дневног реда, извештај о спроведеним изборима кандидатима за одборнике представила је Невенка Рабреновић, председница Општинске изборне комисије. Пошто су гласањем потврђени мандати одборника, обратио се одборник одборничке групе „Куљани и наш град-Уједињени за победу Куле“, Златко Остојић, који је изразио наду да ће функционисање локалног парламента протећи у демократском духу и да ће њихова одборничка група бити против сваког предлога који није у интересу грађана. Констатована је оставка одборника Марка Пешића, који је пожелео даљу срећу у раду. Након потврђивања мандата одборника, прешло се на избор председника Скупштине општине Кула, а једини кандидат био је Велибор Милојичић са листе „Александар Вучић-Заједно можемо све“.

Novoizabrani predsednik Skupštine opštine Kula Velibor Milojičić

Кандидатуру Милојичића је образложио одборник Милан Кондић, шеф одборничке групе „Александар Вучић-Заједно можемо све“.Тајном гласању приступило је 36 одборника, а од тог броја за Милојичића је гласало 23 одборника, док је  против било 13 одборника, након чега се Милојичић захвалио на датом поверењу и потом је  преузео председавање седницом. За заменика председника Скупштине општине Кула изабран је Михајло Пашо, за чији је избор гласало 23 одборника а против је било њих 13. Функцију секретара Скупштине у овом мандату обављаће Милорад Вуксан, за кога је гласало 24 одборника.Такође су изабрани и чланови Комисије за мандатно имунитетска питања: Миљана Рабреновић(председница), Бојана Радовић(заменица председнице), Владимир Ђуровић, Василије Поткоњак, Тихомир Медић, Зоран Војиновић и Слободан Почуча и чланови Комисије за кадровска, административна питања и радне односе Скупштине општине Кула: Милан Кондић(председник), Милош Кривокућа(заменик председника), Драгутин Медојевић, Михајло Пашо, Чила Бајаи Балинт и Властимир Вујић.

Novi-stari predsednik Opštine Kula Damjan Miljanić

Када је реч о извршним органима, за председника Општине Кула, гласовима 22 одборника, изабран је досадашњи председник Привременог органа, Дамјан Миљанић, који се захвалио грађанима и одборницима на указаном поверењу и истакао да ће и убудуће водити политику која ће бити усмерена на даље јачање стандарда и квалитета живота грађана.

Функцију заменика председника општине Кула обављаће Карољ Валка, а за чланове Општинског већа изабрани су: Горан Савковић, Душко Кончар, Веселин Ђурђевић, Ђорђо Перуничић, Рената Вујасиновић, Ливиа Козма и Биљана Бјелан.