SAMOSTOJNA RAZSTAVA VINKA PRISLANA OB NJEGOVEM 70. ROJSTNEM DNEVU

Ptuj – 27. oktober ob 18,00

Naslov razstave – Sozvočje glasbe in slikarstva

PRIREDIL: RADE BAKRAČEVIĆ, FOTO: ALEKSANDER BAKRAČEVIČ

Zgodovinski Ptuj z zgodovinsko razstavo

Da bi proslavili 70. rojstni dan slikarja Vinka Prislana iz Radencev so se na Ptuju odločili, da organizirajo razstavo njegovih najnovejših slik iz cikla Sozvočje glasbe in slikarstva. Razstava bo odprta do 27. novembra 2022.  Predstavljen je najnovejši opus, pretežno iz leta 2022 (24 slik srednjih in večjih formatov) sestavljen iz dveh ciklov slik in sicer  Vilinski ples in potovanja.

Samostojna pregledna razstava ustvarjalca Vinka Prislana tako na simbolen način obeležuje avtorjev 70. rojstni dan. Na otvoritvi razstave je bilo veliko ljubiteljev sodobnega slikarstva.

Razstavo je odprla Nuška Gajšek, županja Mestne občine Ptuj. Razstavo so realizirali:   Nuška Gajšek – županja MO Ptuj,   Dr. Aleksander Lorenčič – direktor Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož in  Stanka Gačnik – kustosinja galerije.

 Za kulturno prireditev ob otvoritvi razstave so poskrbeli Luka Prislan, kitara in Valter Klemenčič klavijatura.

Že z izborom naslova razstave je nakazana namera, da se na osnovi nabora likovnih del skuša osvetliti tako ustvarjalčevo življenjsko kot tudi likovno pot.

Gre torej za preplet več dvojic, ki osvetljujejo avtorjev svet. Slednji je razpet med dve veliki  ki sta ga izoblikovali: Prlekija in Koroška.