Održana Skupština OFS Kula (Srbija) za period 2022-2026 i – Veče fudbala

Štajerske – novice – V. Vujić

Laureat Žarko Popović je iskoristio priliku da jedan primerak dopunjenog izdanja DIDAKTIČKOG PRIRUČNIKA ZA FUDBALERE I SUDIJE (čiji je autor) pokloni najmladjem senioru srpskoligaša Hajduka iz Kule.

Održana Skupština OFS Kula (Srbija) za period 2022-2026 i – Veče fudbala

        USVOJENI IZVEŠTAJI O RADU I NAGRAĐENI ZASLUŽNI

        Analize o radu dve najoperativnije strukovne organizacije, sudijske i trenerske, koje su podneli predsednici Bojan Laluja i Željko Račić – jednoglasno usvojene. – Čelnik kulskog Opštinskog fudbalskog saveza, Miodrag Gogić, uručio plakete profesorima Žarku Popoviću i Vlastimiru Vujiću (potpisniku ovog teksta) za izuzetan doprinos razvoju i afirmaciji fudbalskog sporta u regionu

Predsednik OFS Kula (Srbija), Miodrag Gogić, uručuje Plaketu našem stalnom dopisniku iz Madjarske – akademiku Vlastimiru Vujiću

                   Krajem decembra 2022. OFS Kula (Srbija) održao je redovnu Skupštinu za mandatni period od 2022-2026. godine. Posle izbora radnih tela stigla je na red verifikacija mandata novih delegata Skupštine za taj period.

            Sednicom je predsedavao predsednik OFS Kula, MIODRAG GOGIĆ (svojevremeno fudbalski arbitar sa znakom FIFA!)  koji je delegatima najpre na usvajanje ponudio zapisnik sa prethodne Izborne skupštine OFS, koji je jednoglasno usvojen. Potom se pred delegatima našlo razmatranje i usvajanje Izveštaja o radu Izvršnog odbora OFS za 2021. godinu, zatim Izveštaja o radu Nadzornog odbora za isti period, Finansijski izveštaj za 2021. godinu i sva ta dokumenta su jednoglasno usvojena.

Svečanoj večeri kao gost prisustvovao je i Aleksandar Vlaškalić (sedi peti s leva), generalni sekretar FK Vojvodina iz Novog Sada, inače, nekadašnji fudbaler i direktor FK Hajduk iz Kule (kada je bio član Super lige!)

                Razmatrani su i izvešaji o radu sudijske organizacije, podneo ih je predsednik BOJAN LALUJA koji je istakao da strukovna organizacija sudija broji 34 člana od kojih dvojica sude u trećem rangu takmičenja, četvorica u Vojvođanskoj ligi, u Područnoj desetorica, a u Međuopštinskoj ligi devetorica, da je izvedena Šesnaesta generacija novih sudija, a školovanje će se nastaviti i u 2023. godini.

                  Izveštaj o radu trenerske organizacije podneo je predsednik  ŽELJKO RAČIĆ. On je istakao da se aktivnosti trenera svode na prisustvo seminarima za dobijanje licence  za pojedine rangove takmičenja, kao i za obnovu licenci onih trenera kojima ističe.

                   Posle završetka sednice Skupštine OFS Kula, u restoranu „Kod Đoleta“ (poznatijoj kao kulska „Madera“, po uzoru na istoimeni čuveni sportski restoran u Beogradu!) – održano je tradicionalno – VEČE FUDBALA! Četvrti put su se na jednom mestu OKUPILI PREDSTAVNICI SVIH KLUBOVA IZ OPŠTINE, SUDIJE, BIVŠE SUDIJE I DELEGATI, KAO I GOSTI OFS koje je pozdravio predsednik saveza MIODRAG GOGIĆ, a ujedno je iskoristio priliku da zaslužnim pojedincima uruči i prigodna priznanja. Tako su PLAKETE URUČENE PROFESORIMA ŽARKU POPOVIĆU i VLASTIMIRU VUJIĆU (stalnom dopisniku „Štajerskih novica“ iz Madjarske) za izuzetan višedecenijski doprinos razvoju i afirmaciji fudbalskog sporta u regionu!