Dvajsetletnica tamburašev »Drotmantraši«

DSCN4490

Plakat je vabil na jubilejni koncert »Drotmantrašev«

 

V hotelu Radin v Radencih pred številnim občinstvom

Tamburaško društvo »Drotmantraši« v Radencih je bilo kot tamburaška skupina ustanovljeno leta 1996. Pobudo za nastanek tovrstne glasbene skupine je podal Jožef Farkaš Obilo iz Radenec, ki še danes igra v skupini, a v prve začetke igranja je skupino po strokovni plati uvedel Matija Kovačič.

DSCN4494

Številno občinstvo, zbrano v Kongresni dvorani hotela Radin

Od njega je leta 2001 vajeti strokovnega in umetniškega vodenja prevzela Simona Pirc Katalinič (dandanes je vodja Območne izpostave JSKD v Gornji Radgoni), devet let kasneje, v letu 2010, pa Eli Sarjaš, ki »Drotmantraše« vodi še sedaj.

 

DSCN4495

Enajsterica Tamburaškega društva »Drotmantraši«

Kot je povedala povezovalka kulturnega večera Mateja Hržič trenutno v TD »Drotmantraši« igra enajsterica: na prvi bisernici igrata Beni Pregel in Luša Maučec, na drugi bisernici igrata Tonja Stanek (je predsednica Tamburaškega društva »Drotmantraši«) in Dominika Tkalčič, na prvi brač igra Gregor Potočnik, na drugi brač igrata Dominik Kocbek in Nataša Vodan, dva bugarista sta Jožef Farkaš in Simona Gregorec, berdist je Stanko Fekonja in čelistka Eli Sarjaš (trenutno tudi strokovni vodja).

DSCN4500

Poje Ingrid Müller Horvatič

Svoj dvajseti jubilej delovanja je Tamburaško društvo »Drotmantraši« Radenci proslavilo v Kongresni dvorani hotela Radin v Radencih v četrtek, 2. junija zvečer.

DSCN4507

Poje Simon Matajič

Ob tej priložnosti jim je, pred številnim občinstvom, v imenu Območne izpostave Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti v Gornji Radgoni čestitala Slavica Kovačič ter izročila posebno priznanje.

DSCN4510

Povezovalka programa Mateja Hržič

Ob svojem jubilejnem koncertu so pripravili tri glasbene sklope melodij. V prvem delu so bile domače, ljudske in zabavne melodije, ko je pela Ingrid Müller Horvatič.

DSCN4512

»Drotmantraše« vodi Eli Sarjaš

 

V drugem sklopu so bile zajete klasične in umetne pesmi, v tretjem sklopu pa je dalmatinske in slavonske ob igranju »Drotmantrašev« pel Simon Matajič, na klavir pa igral 13-letni Marko Matajič.

Filip Matko Ficko