Premier dr. Cerar odprl 54. mednarodni kmetijsko-živilski sejem v Gornji Radgoni

Foto: RADE BAKRAČEVIĆ

IMG_0044

Gornja Radgona, 20. avgust 2016 – Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je danes v Gornji Radgoni odprl 54. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA. V svojem nagovoru na otvoritveni slovesnosti, ki so se je udeležili gosti iz Slovenije in tujine, je poudaril, da je kmetijstvo ena od temeljnih dejavnosti in stebrov naše družbe, podpora kmetijstvu in ustvarjanje ugodnejših razmer zanj pa ena od prioritet vlade.

IMG_0172

Po besedah premierja si je vlada za cilj postavila zeleno Slovenijo, kar poleg varovanja naravne dediščine, gozdov in pitne vode, ki si jo predsednik vlade želi zaščititi tudi v ustavi, pomeni tudi trajnostno naravnano kmetijstvo. Pri tem je ključnega pomena zaščititi rodovitno, kakovostno kmetijsko zemljo, ki je naše skupno dobro, za nas in za prihodnje rodove.

IMG_0989

»Samooskrba in kakovostna lokalna pridelava sta ključni za obstoj države,« je izpostavil predsednik vlade in poudaril pomen dela, ki ga opravljajo slovenski kmetje.

IMG_1261

Predstavniki Vojvodine s predsednikom Mirom Cerarjem

Po njegovih besedah je vloga države, za kar si bo še naprej prizadeval, ustvarjati okolje za nadaljnji razvoj slovenskega kmetijstva, predvsem na način, da bodo mladi, ki prevzemajo slovenske kmetije, v kmetijstvu videli ne le možnosti preživetja, temveč tudi možnost razvoja. »Starejši prinašajo izkušnje, mladi prinašate znanje, drznost in inovativnost!« je dejal slovenski premier.

IMG_0144

Premier dr. Cerar je posebej pohvalil organizatorje sejma, ki letos poteka že štiriinpetdesetič zapovrstjo in velja za enega največjih takšnih dogodkov v Srednji Evropi.

IMG_1256

Srečanje predsednika Vlade Republike Slovenije Mira Cerarja z Ivanom Đokovićem, podpredsednikom Pokrajinske Vlade Vojvodine.

Obljubil je nadaljnjo podporo in aktivno sodelovanje vlade pri organizaciji sejma, ki je edinstven mednarodni dogodek, ki veča prepoznavnost in ugled Slovenije na področju kmetijstva in živilstva ter širše. Organizatorjem je želel nadaljnjo širitev in veliko uspehov, razstavljavcem in obiskovalcem pa, da izkoristijo sejem za nove priložnosti.