Zmagovalec TV šova Tilen Artač na »DOSOR-jevi vetrnici«

Radenci: Brez humorja pač ne gre

Na poletnem odru DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, so se letošnje poletje zvrstili že številni znani obrazi z glasbenega področja. A predzadnjo nedeljo v osmem mesecu, 21. avgusta, je nastopil zmagovalec letošnjega pomladnega glasbenega šova na POP TV »Znan obraz  ima svoj glas« Tilen Artač. Prireditev je zaradi slabega vremena bila preseljena s poletnega DOSOR-jevega odra v veliki restavracijski prostor doma.

Lahko bi rekli »Brez humorja pač ne gre«, kajti gost, Tilen Artač, je vsekakor poskrbel za odlično vzdušje in veliko mero humorja. Kot odličen imitator je za zbrano občinstvo v DOSOR-ju »opravil intervjuje« z nekaterimi politiki: dr. Dimitrijem  Ruplom, Karlom Erjavcem, Bredo Pečan, Borutom Pahorjem in Milanom Kučanom, nato sta »na vrsto« prišli tudi pomembnejši osebnosti iz kulture in športa (Svetlana Makarovič in Zlatko Zahović) ter z Radia GA GA (psihologinja Ifigenija in Mirko Sepertinšek), pa še glasbeniki (Laibach, Peter Lovšin, Zoran Predin in Jože Potrebuješ). Vendar je Tilen Artač posebno navdušenje »povzročil« kot akademsko izobražen violončelist (uspešno je končal Akademijo za glasbo v Zagrebu !). Ob mikrofonu je imitatorsko posnemal »cirkularko« s svojo skladbo »Žled 2014«, nato je na violončelu izvajal svojo humorno skladbo »160 na uro v rikverc«, za zaključek svojega nedeljskega večernega nastopa pa še prav resno eno izmed skladb Johanna Sebastiana Bacha.

Seveda ni manjkal bučen aplavz številne publike v velikem restavracijskem prostoru DOSOR-ja, ni pa manjkalo niti daril za imitatorja Tilena Artača: »DOSOR-jevo vetrnico« mu je podaril stanovalec Maksimiljan Korošec, darilo pokroviteljev večera Bio terme Mala Nedelja mu je izročila vodja marketinga Žužana Šeruga,  vinarstva Stayer Plitvica vinar Danilo Steyer kar sam ter darilo organizatorja direktorica DOSOR-ja Mateja Hauser.

Besedilo in fotografije: Filip Matko Ficko

DSC_6373-copy DSC_6361-copy DSC_6354-copy DSC_6340-copy DSC_6337-copy DSC_6325-copy DSC_6317-copy DSC_6303-copy