Seniorske karaoke na »DOSOR-jevi vetrnici«

Radenci: Priljubljena zabavno glasbena prireditev za vse

Zadnji ponedeljek v avgustu ob 18.30 (29.08.2016) so v okviru letošnjih poletnih zabavnih prireditev »DOSOR-jeve vetrnice« v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, bile na programu seniorske karaoke. Gre za zabavno pevsko prireditev, kjer se v vlogi pevk in pevcev na odru pojavijo tako stanovalke in stanovalci doma, zaposleni, kot tudi zunanji obiskovalci oziroma sodelavci.

Prve letošnje karaoke, ki jih uspešno vodita Mojca Kumlanc in Maja Zamuda, so bile konec junija na DOSOR-jevem poletnem odru, a tokrat zaradi slabega vremena v veliki restavraciji, nastopili pa so: družina Koren (ata Marjan s harmoniko, sin Gašper s kitaro, a hčerka Zala kot vokalistka), stanovalec Branko Ločnikar, stanovalka Ema Matijevič, sestrici Lana in Žana Čolnik, medicinska sestra Andreja Lenartič, pevski trio iz DOSOR-jeve kuhinje (Melita, Maja in Suzana) ob spremljavi harmonike Melite Rauter, dekleti Alina Drobec in Ana Kosmajer Marovič v duetu, prostovoljka Valerija Kovač, spodaj podpisani kot solist, duet dveh Milic Tomšič (mama vokalistka, hčer kitaristka) ter duet medicinske sestre Andreje Lenartič in spodaj podpisanega.

Slišali smo lahko slovenske ljudske pesmi, tudi brez glasbene spremljave, pesmi slovenske zabavne glasbe ter dalmatinske pesmi. Vsak od nastopajočih je prejel lectov srček od Jožice Celec, saj je pokrovitelj karaok bilo Medičarstvo Celec iz Ratkovec na Goričkem v Prekmurju. Za zaključek letošnje »DOSOR-jeve vetrnice« so za 26. september ponovno napovedane karaoke, a pred njimi so napovedani še nastopi Primoža Kiriča (kitarist in pevec poje nepozabne pesmi Tomislava Ivčiča, ki ga ob klavirju spremlja Jasmina Dovnik), Ljutomerskega okteta ter Budinske folklore.

Filip Matko Ficko

Fotografije: Marija Erveš

 

DSCN4822 DSCN4825 DSCN4827 DSCN4829 DSCN4837 DSCN4839 DSCN4846 DSCN4851 DSCN4863 DSCN4865