Vsestranske aktivnosti v Tednu otroka

Projekt »Igrajmo se skupaj« živi v praksi

V letošnjem Tednu otroka, prvo sredo v oktobru, je skupina osmih DOSOR-jevcev, Doma starejših občanov Radenci, opravila medgeneracijsko srečanje z najmlajšimi enote vrtca pri Osnovni šoli Mala Nedelja. Šlo je za nadaljevanje projekta pod naslovom »Igrajmo se skupaj«, kajti DOSOR-jevci so s podobnimi obiski že bili v vrtcu na Tišini in v Radencih.

Pod vodstvom delovne terapevtke Vesne Razboršek v DOSOR-ju in njenih spremljevalk (Andreja Lenartič in Zdenka Fašalek) so stanovalke in stanovalci že v naprej pripravili lutke iz cunj, otroci v vrtcu pa so tem lutkam narisali obraze, jim naredili frizure ter jih oblekli v različna oblačila za različne priložnosti. Zanimivo pri tem je, da so fantje svoje lutke oblekli v športna oblačila ter jim  naredili prave fantovske frizure in se razveselili svojih nogometašic iz cunj.

So pa DOSOR-jevi najmlajšim pomagali tudi pri izdelovanju ladjic in vetrnic iz papirja, se z njimi igrali izštevanke ( »An ban pet podgan…«, »Palček skakalček na veji sedi…«, »Enci benci na kamenci…« itd), prikazali pa so jim tudi svojo vožnjo s skirojem, ki so mu nekoč rekli »poganjavček«, kot tudi z doma izdelanim lesenim avtomobilčkom. Ti dve igrači sta izdelala stanovalca DOSOR-ja, Jože Urankar in Smiljan Homec, ki pri otrocih vzbudita posebno zanimanje, z velikim veseljem pa si otroci dokončane lutke po srečanju odnesejo domov. Ni pa manjkalo niti darilo vzgojiteljic DOSOR-jevcem, ki jim ga je izročila vodja vrtca, diplomirana vzgojiteljica Ksenija Kolar .

Filip Matko Ficko

dsc_0204 dsc_0218 dsc_0220 dsc_0225 dsc_0232