GRADONAČELNIK NOVOG SADA PRIMIO SVETSKE PRVAKE U BASKETU

1a-srdacan-pozdrav-gradonacelnika-sa-sampionima-sveta

Srdačan pozdrav gradonačelnika sa šampionima sveta

Danas (21. oktobra) u svečanoj Sali Gradske kuće gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin i pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Petrović primili su šampione sveta u basketu „3 na 3“,  reprezentaciju Srbije – Novosađane: Dušana Domovića Buluta, Dejana Majstorovića, Marka Ždera i Marka Savića. Kao što je naš list pisao, novosadski velemajstori basketa osvojili su zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u basketu “tri na tri” u kineskom Gvangžuu savladavši  Sjedinjene Američke Države sa 21:16.

2-zasluzeno-slavlje

Zasluženo slavlje

– Mnogobrojni prijemi organizovani u Gradskoj kući ove godine povodom obeležavanja uspeha naših sportista govore o tome da je Novi Sad grad sporta. Meni je izuzetna čast što sam primio naše reprezentativce u basketu i drago mi je što su Dušan, Marko, drugi Marko i Dejan podigli basket „3 na 3“ na viši nivo. Amerikanci su nas pobedili u košarci u finalu na Olimpijadi u Riju, ali mi smo uzvratili pobedom i apsolutnom dominacijom naše reprezentacije u basketu u Kini.

2a-ponosni-gradonacenik-sa-ekipom-srbije-iz-novog-sada

Ponosni gradonačenik sa ekipom Srbije iz Novog Sada.
Basket je sport koji je poprimio ozbiljne razmere u celom svetu, a gradonačelnik Miloš Vučević i ja smo tu da u ime Grada porazgovaramo sa zlatnim momcima i da čujemo od njih kako Grad može da stane iza njih i konkretno pomogne u svim daljim aktivnostima – izjavio je Ognjen Cvjetićanin.
3-domovic-bulut-u-akciji
Domović Bulut u akciji

Srpski tim bio je sjajan i potpuno je nadigrao je Amerikance. Orlovi su sve vreme turnira igrali veoma hrabro i pametno predvođeni najboljim basketašom planete Dušanom Domović Bulutom. Da podsetimo: ekipa Srbije je do šampionske titule ostvarila sve pobede: u polufinalu savladala Španiju rezultatom 17:13.

3a-za-vreme-dogovora-o-buducoj-saradnji

Za vreme dogovora o budućoj saradnji

Prethodno je u četvrtfinalu bila bolja od Holandije rezultatom 22:10, dok je u grupnoj fazi Svetskog prvenstva ostvarila četiri pobede. Savladala je Italiju (16:13), Novi Zeland (20:17), Katar (21:16) i Rusiju (21:14). Planetarni uspeh nije slučajan: ovo je bilo treće uzastopno finale Svetskog prvenstva srpskih basketaša (inače članovi tima Al Vahda iz Novog Sada). Da podsetimo:  Novosađani su najpre šampionsku titulu osvojili 2012. godine u Atini , a  pre dve godine u Moskvi bili su vicešampioni.

4-orlovi-sa-pobednickim-trofejem

Orlovi sa pobedničkim trofejem

– Imamo kontinuiran uspeh od 2012. godine kada smo i prvi put bili primljeni u Gradskoj kući povodom velikog uspeha. Morali smo malo da se borimo protiv stereotipa i da pokažemo da je basket ozbiljan sport, a da smo mi profesionalni sportsti i da vredno radimo na tome da ga promovišemo na najbolji način. Mi smo i dalje veoma motivisani i uvek ciljamo na najsjajnije odličje. Iz godine u godinu, iz turnira u turnir susrećemo se sa dosta usputnih problema, ali sve prevazilazimo i nalazimo najbolji način da se zabavimo u svemu ovome što radimo – rekao je Dušan Domović Bulut.

4a-nas-urednik-cubranovic-sa-najboljim-basketasom-sveta-domovic-bulutom

Naš urednik Čubranović sa najboljim basketašom sveta Domović Bulutom

Nakon zvaničnog prijema, gradonačelnik Vučević sa svojim pomoćnikom Petrovićem i Cvjetićaninom se zadržao i porazgovarao o budućoj još kvalitetnijoj saradnji Grada sa „kraljevima basketa“.

 

Tekst i fotografije: Radomir Čubranović