Radenci: Srečanje najstarejših v občini

DOSOR je v »deželi treh src« že postal četrto srce

Ob finančni pomoči Občine Radenci so aktivistke in aktivisti Krajevnega združenja Rdečega križa Radenci 25. oktobra popoldne pripravili tradicionalno druženje občank in občanov, starejših od 70 let. Udeleženk in udeležencev srečanja je v veliki jedilnici DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, bilo kar 200, kajti pridružili so se jim tudi stanovalci bivalne enote Zavoda Hrastovec v Radencih.

Je pa to bilo le eno izmed tovrstnih srečanj, ki jih v Občini Radenci pripravijo aktivistke in aktivisti RK na treh lokacijah. V DOSOR-ju je vse najprej pozdravila predsednica Krajevne organizacije RK Astrid Flister, za njo pa direktorica občinske uprave Občine Radenci Mojca Marovič, ki je poudarila da je v »deželi treh src« DOSOR postal četrto srce.

V kulturnem programu so nastopile učenke Osnovne šole Kajetana Koviča Radenci, ki so pravzaprav tudi podmladkarice RK: Eva Jurjovič (prečna flavta), Maša Berden (deklamacija o babici in dedku), Tina Krajnc in Eva Tompa pa kot harmonikarki. Zapela je še Alma Hočevar iz bivalne enote, iz le-te pa je pozdrave vsem prenesel Želimir Vasić. Zvrstile so se s pozdravnimi nagovori še tri predstavnice: sekretarka Območnega združenja RK Gornja Radgona Katja Makovec, Milena Hlade iz Društva upokojencev Radenci in Simona Domjan iz DOSOR-ja.

Druženje se je nadaljevalo do večernih ur.

Filip Matko Ficko

dsc_8316-copy dsc_8318-copy dsc_8328-copy dsc_8332-copy dsc_8337-copy dsc_8339-copy dsc_8344-copy dsc_8347-copy dsc_8349-copy dsc_8357-copy