V DOSOR-ju dva pomembna dogodka v enem dnevu

Oktobrska tombola in korporativne palačinke

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je zadnjo oktobrsko sredo dopoldne bila na programu tradicionalna tombola. V veliki jedilnici doma sta jo vodili pripravnici delovne terapije Helena Matic in Janja Tratnjek. Po razdelitvi tombolskih kart je sledilo žrebanje tombolskih številk, stanovalke in stanovalci pa so ob pomoči domskih gospodinj redno spremljali ter obkroževali izžrebane številke na svojih predlogah. Minilo je dobrih 40 minut in javila se je prva stanovalka, ki je uspela obkrožiti vse izžrebane številke na svoji tombolski karti. Bila je to Friderika Aškerc, ki je prvo nagrado na tomboli osvojila prvič. Po petih minutah ji je sledil drugi dobitnik, Zlatko Karatanović, še minuto pozneje pa dobitnik tretje nagrade Alojz Novak. Žrebanje tombolskih številk se je nadaljevalo vse dotlej, ko je bilo razdeljenih vseh deset nagrad tokratne oktobrske tombole.

Šest učiteljic Osnovne šole Kajetana Koviča Radenci se je istega dne popoldne prvič podalo na korporativno srečanje. V okviru programa korporativnega prostovoljstva ta dom v »deželi treh src« na desnem bregu reke Mure DOSOR sodeluje že z zaposlenimi Zdravilišča Radenci, podjetja Saubermacher Komunala, Vzajemne v Murski Soboti in Občine Radenci. Z osnovnošolci pa dom izvaja že vrsto let uspešni projekt prostovoljstva pod naslovom »Nitke prijateljstva«. Učiteljice je v oddelčni kuhinji tretjega nadstropja DOSOR-ja sprejela in pozdravila delovna terapevtka Petra Gašpar, vse pa je tudi že bilo pripravljeno za peko palačink. Gostje so se takoj lotile gospodinjskega opravila, pri tem pa so jih prisotne stanovalke in stanovalci le še spodbujali. Kmalu so učiteljice svojim obiskovancem ponudile slastne palačinke, z marmeladnim ali čokoladnim nadevom. Za vse stanovalke in stanovalce, ki so »priklenjeni« na postelje, pa so palačinke vsem postregle tudi po sobah. K palačinkam so ponudile tudi hladne sadne napitke. Tako je brez pretiravanja moč zapisati, da so to bile prve korporativne palačinke.

Filip Matko Ficko

dscn5144 dscn5147 dscn5148 dscn5149 dscn5150 dscn5151 dscn5152 dscn5160 dscn5164 dscn5167 dscn5168 dscn5169 dscn5171 dscn5173