Pevski nastop dveh zborov v radenskem DOSOR-ju

Tudi Prleki iz Lotmerka so Štajerci

Na desnem bregu reke Mure ni bila nikoli začrtana meja (nekje med Radenci in Križevci pri Ljutomeru ?!) med Štajerci in Prleki, kajti slednji vztrajajo pri tem, da so Prleki, čeprav je področje južno od reke Mure do reke Save zemljepisno Štajerska. A za svoje središče Prleki določajo Lotmerk (Ljutomer).

In prav iz Ljutomera, iz tamkajšnjega Doma starejših občanov, so ob marčevskem praznovanju rojstnih dni stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, prišli nastopat pevke in pevci kar dveh tamkajšnjih zborov. Tako je za uvod v praznovanje je zapel mešani pevski zbor stanovalk in stanovalcev DSO Ljutomer, ki z imenom »Jesen« ter pod vodstvom Marijana Jelena nastopa že 15 let. Po njegovem pripovedovanju so bili na številnih srečanjih pevskih zborov socialno zdravstvenih zavodov Slovenije in na enem takšnih, leta 2007 na Ptuju, so se med 43 zbori odlično odrezali: celo zmagali so ! Redno pa sodelujejo tudi z lokalnim okoljem: Društvom upokojencev Ljutomer, Vrtcem Ljutomer, Osnovno šolo Ivana Cankarja Ljutomer in Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer.

Sledil je nastop »Mavrice«, zbora zaposlenih ljutomerskega doma, ki ga že trinajsto leto vodi Saša Sunko. Ta zbor pa je zapel nekaj priljubljenih pesmi s področja zabavne glasbe. Delovna terapevtka Vesna Razboršek iz DOSOR-ja je čestitala enajstim (sodelujočim na prireditvi šestim !) slavljencem meseca marca, jim izročila simbolična darilca, iz DOSOR-jeve kuhinje/slaščičarne pa so za vse navzoče v veliki DOSOR-jevi restavraciji pripeljali in razdelili torto. Nastopajoči so vsem slavljenkam in slavljencem zapeli slavilno pesem »Vse najboljše…«. Ob zaključku nastopa sta oba zbora družno nastopila in v prleškem narečju predstavila domače pesmi. Bil je to resnično nastop pravih Prlekov iz Lotmerka ! Muzikanta, bila sta to s harmoniko in kitaro kar vodji zborov, Marijan Jelen in Saša Sunko, sta zaigrala nekaj poskočnih še za vse, ki so jih »zasrbele pete«, da so se zavrteli na plesišču.

Filip Matko Ficko

 

dsc_2738

dsc_2762