Popoldan v čast pesniku dr. Francetu Prešernu

dsc_5840

Zahvalna listina zborovodkinji Suzani Divjak

Izročena Zahvalna listina zborovodkinji Suzani Divjak

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je literarni krožek v čast slovenskega kulturnega praznika pripravil »Kulturni popoldan« in sicer v torek, 6. februarja popoldne, ob 16. uri v predprostoru domske knjižnice.

Tako so v uvod kulturnega popoldneva zapeli članice in člani prijateljske skupine – pevskega zbora »Večerna zarja« iz DOSOR-ja, ki jih po strokovni plati vodi dipl. med. sestra, mag. Suzana Divjak, ob pomoči sodelavke Mojce Kumlanc. Ker voditeljica Suzana Divjak konec februarja odhaja iz DOSOR-ja na novo delovno mesto, ji je bila izročena zahvalna listina. »O, Vrba« so deklamirale zaposlene pod vodstvom Andreje Lenartič, slišali smo lahko pesmi, ki jih zapisujeta stanovalca DOSOR-ja, Brigita Živec (njeni pesmi je prebrala Bea Baboš Logar) in Rafael  Lapajne, prebrana je bila ena izmed zgodb nekdanje stanovalke DOSOR-ja Jožice Rajšter (tekst je brala Malči Prelog), z deklamacijami pa so  sodelovali osnovnošolci (Andromeda Gabor, Nik Golub in Katarina Rantaša) in srednješolci (Nina Hari in Maša Hahn) ter harmonikarka, šestošolka Eva Tompa. Nagovor o poetu dr. Francetu Prešernu je imel spodaj podpisani, ki je v duetu s stanovalko Vido Toš zapel Prešernovo »Od železne ceste«.

Številnim obiskovalcem je bila ponujena tudi lanskoletna literarna revija »Ure naših dni«, ki jo pripravlja v DOSOR-ju literarni krožek.

Filip Matko Ficko

Fotografije: Marija Erveš