Občni zbor Društva za osteoporozo Pomurja

dsc_7061

Zbor osteoporoznikov Pomurja v Radencih

V soboto, 24. februarja popoldne, se je v prostorih Bele restavracije hotela Radin v Radencih zbralo na rednem letnem občnem zboru 97 članic in članov Društva za osteoporozo Pomurja. Svoj sedež ima to društvo v Radencih, a združuje članstvo iz občin z obeh bregov reke Mure, torej ne samo Štajerce, pač pa tudi Prekmurce. Na lanskem volilnem zboru je za predsednico bila izvoljena Silva Marinković iz Radencev.

dsc_7063Flavtistka Chiara Nidorfer in harmonikarka Romina Kotnik Rajh

In sama je predsednica Silva Marinković vse pozdravila na začetku zbora ter prebrala pozdravno pismo Duše Hlade Zore, dr. med., predsednice Zveze društev bolnikov z osteoporozo Slovenije, ki je obenem opravičila svojo neudeležbo na zboru. Začetek druženja so s kulturnim programom pričele osnovnošolke Osnovne šole Kajetana Koviča Radenci: Eva Tompa kot harmonikarka in vokalistka ter v duetu gojenki Glasbene šole Gornja Radgona Chiara Nidorfer z igranjem flavte (mentorica Marija Đurić) in Romina Kotnik Rajh s harmoniko (mentorica Olga Radovič). Po izvolitvi organov občnega zbora je o delu društva v letu 2017 poročala predsednica Silva Marinković. Iz njenega izvajanja lahko povzamemo, da je v Društvo za osteoporozo Pomurja v letu 2017 bilo včlanjenih 243 udov ter štiri častne članice. Iz društva se je odjavilo 15, a se na novo vključilo 16 članic. Aktivno vključenih v društvene aktivnosti je skozi leto 2017 bilo 334 članic in članov, ob tem pa še 50 občanov ob treh predstavitvah defibrilatorja. Po prepričanju predsednice Silve Marinković se je vsaj ene ali dveh društvenih aktivnosti udeležil vsak izmed članov oziroma članic društva, kar je izredno zadovoljivo in pohvalno.

dsc_7074

Delovno predsedstvo zbora  in predsednica Silva Marinković

Da je Društvo za osteoporozo Pomurja Radenci svoj program izpolnilo, so s finančno pomočjo pripomogle občine Radenci, Gornja Radgona, Sveti Jurij ob Ščavnici, Križevci pri Ljutomeru, Tišina, Grad, Kuzma in Rogašovci. S knjižnimi darili so na zboru počastili četverico društvenih jubilantov, ki v letošnjem letu praznujejo svojo okroglo osemdesetletnico: Ema Matijevič (DOSOR Radenci), Friderik Špilak (Radenci), Terezija Čagran (Gornja Radgona) in Herman Klement (Grada na Goričkem v Prekmurju). A za družabni ter veseli del druženja, po uradnem delu občnega zbora, je skrbel harmonikar in vokalist Stanko Ilješ iz Radencev.

dsc_7049

Četverica jubilantov – osemdesetletnikov

Filip Matko Ficko