Radenci: Javni poziv za izbor najlepše urejenosti krajev v Občini

 Rade Bakračević, predsednik komisije, naproša vsako gospodinjstvo za sodelovanje

 clani-komisije-z-zupanom-janezom-rihtaricem

Člani komisije z županom Janezom Rihtaričem.

Radenci, 19. avgusta – Župan Občine Radenci, Janez Rihtarič, je 7.avgusta letos imenoval občinsko komisijo za ocenjevanje urejenosti krajev, naselij, okolice podjetij, ustanov, zavodov… na območju Občine Radenci v sestavi: predsednik Rade Bakračević ter članice in člani: Urška Lukovnjak, Marija Slavič, Zoltan Časar in Bojan Žnidarič. S strani občinske uprave je za administrativno pomoč komisiji imenovana Vera Sever.

priznanja-za-leto-2017

Priznanja za leto 2017.

Ta komisija je v okviru akcije »Moja dežela lepa in gostoljubna« objavila Javni poziv, ki so ga že prejela vsa gospodinjstva v občini, k oddaji kandidatur za izbor najlepše urejenega kraja, naselja, okolice podjetja, ustanove, zavoda… na območju Občine Radenci. O tem je 18. avgusta  na radiu Murski val govoril v intervjuju z novinarjem Bojanom Rajkom predsednik komisije Rade Bakračević, ki je dejal: »…Kot vam je znano, je bil naš kraj Radenci pred leti trikrat najbolj urejen turistični kraj v Sloveniji. Bili smo pri vrhu slovenskega turizma. Zdaj je naša želja, da bi spet bili eden najbolj urejenih krajev. Zato smo se člani naše občinske komisije za ocenjevanje urejenosti krajev v občini odločili, da pozovemo vse naše krajane, da se vključijo v vsesplošno akcijo za lepši izgled Radencev. Poslali smo javni poziv vsem gospodinjstvom, da oddajo predloge za izbor najlepše urejenega kraja, naselja, okolice podjetja, ustanove, zavoda na območju Občine Radenci za obdobje 2017 do 2018. Člani komisije bomo pregledali vse predloge in izbrali najboljše. Našo akcijo podpira Občina Radenci in župan Janez Rihtarič. Najboljši po izboru komisije bodo nagrajeni s posebnim priznanjem Občine Radenci. Želimo spodbuditi občanke in občane k skrbi za urejenost kraja bivanja in k zavedanju pomena urejenosti okolja celotne lokalne skupnosti. Svoje predloge lahko oddajo fizične in pravne osebe z bivališčem oziroma sedežem v Občini Radenci.

priznanje-2017-ssgt-radenci

 Priznanje 2017 SŠGT Radenci.

Komisija bo torej ocenjevala trajnostno urejenost kraja kot celote, posameznih manjših naselij, okolice podjetij, ustanov, zavodov… Te slednje tri pikice pa pomenijo, da je moč predlagati tudi posamezne stanovanjske hiše, vinogradniške kmetije, viničarije, vikende…, ker pač vseh posameznosti komisija ni naštevala. Prijave kandidatur na posebnem obrazcu (na hrbtni strani Javnega poziva vsem gospodinjstvom !) je treba oddati do 24. avgusta 2018 v turistični pisarni (TIC) Zavoda za turizem in šport Radenci na avtobusni postaji v Radencih.

priznanje-2017-vrtcu-radenci

 Priznanje 2017 Vrtcu Radenci.

Razglasitev in podelitev priznanj bo v soboto, 29. septembra 2018,  ob 18. uri v Zdravilišču Radenci, ko bomo obeležili Svetovni dan turizma in Svetovni dan srca. Želimo predvsem, da bi se veliko bolj povezovali z okolico in tistimi posamezniki ali skupinami, ki se ukvarjajo s turistično dejavnostjo.«

urska-lukovnjak-in-rade-bakracevic

Urška Lukovnjak in Rade Bakračević.

Predsednika komisije, Radeta Bakračevića, smo že zasledili 15. avgusta na prireditvi »Praznik Traminca in dvig klopotca 2018« na Kapelskem Vrhu in to v tesni družbi s članico komisije Urško Lukovnjak, ki je sicer predsednica Turističnega društva Klopotec Kapela ter odlična organizatorica prej imenovane prireditve. Morda se bo iz tesnega druženja še kaj izcimilo za kraj Kapela.

 Filip Matko Ficko