MOGUĆA REVIZIJA ODLUKE BUŠOVE I KLINTONOVE ADMINISTRACIJE

Dr Borko Đorđević, republikanac iz Kalifornije najavljuje zaokret u američkoj politici prema Srbiji

dr-dordevic

 Ako Ambasada SAD u Beogradu uveri Stejt department da se na Kosmetu grubo krše ljudska prava srpskog naroda i da u ovom trenuku Kosovo nije stvar od nacionalnog interesa za Ameriku, može se predložiti da se poništi svoju odluku

Dr Borko Đorđević uputio je medijima specijalnu izjavu povodm posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosmetu i saradnji sa Ambasadom SAD u Beogradu, koja je podržala napore predsednika Vučića da se ostvari mir i saradnja u južnoj pokrajini.

–         Kao državljanim SAD i Srbije uputio sam javno predlog Ambasadi SAD i njenom osoblju da može da utiče da zvanični Vašington revidira svoju odluku o tzv. nezavisnom Kosovu. Naime, Ambasada SAD je u poziciji, posle posete predsednika Aleksandra Vučića Kosmetu, da izvesti Vašintgon da se u tzv. nezavisnom Kosovu grubo krše ljudska prava srspkog naroda, unuištama i otima srpska privatna i državna imovina u kontekstu etničkog čišćenja – kaže dr Đorđević.

Kao republikanac, bivši lekar Ivane Tramp, pristalica američkog predsednika Donalda Trampa, doktor Đorđević je uveren da je zvanični Vašington otvorio vrata za dijalog sa Beogradom i pobošljanje uticaja Vašingtona na konačni status Kosmeta.

–         Takav zvaničan izveštaj Ambasade SAD o Kosovu, kada bi bio poslat državnom sekretaru Majku Pompeu, a time i predsedniku Donalndu Trampu i njegovoj administraciji, mogao bi da pokrene proces revizije odluke SAD o nezavisnosti srpske pokrajine – smatra dr Đorđević.

I objašnjava u svom saopštenju:

–         Revizija odluke administracije Džordža Buša i Bila Klintona, bivših predsednika Amerike, kojom bi se ukinulo tzv. nezavinso Kosovo kao lažna država, koja nije u nacionalnom interesu SAD, doneo bi veliku političku i ekonomsku stabiulnost u Srbiji i čitavom regionu – zaključuje dr Borko Đorđević, koji živi i radu u Palm Springu i Beogradu.

Lično je dr Đorđević spreman da uz ovlašnjenje Vlade Srbije lobira u Americi za ovakvu odluku nove američke administracije predsednika Donalda Trampa, koji može da prihvati ovu ideju.

Marko Lopušina