Radenci: Očistimo Slovenijo

 Čistilne akcije so se lotili v DOSOR-ju

ciscenje-cvetlicnih-gredic

 Čiščenje cvetličnih gredic

Vsedržavne aktivnosti »Očistimo Slovenijo« so se lotili v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci,  12. septembra dopoldne, ter ga izvedli pod motom kitajskega pregovora: »Tisti, ki je goro prestavil, je začel z drobnim kamenjem.« Kot udeležence akcije so organizatorji imeli v mislih sodelavce, stanovalce, prostovoljce, prijatelje tega doma starejših v »deželi treh src«, pa tudi druge.

kuhar-marko-s-pecenimi-jabolki

Kuhar Marko s pečenimi jabolki

A prostovoljnega čiščenja okolice DOSOR-ja se je od 9.30 dalje udeležilo največ stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja ter tam zaposlenega osebja.

 ciscenje-ograje-na-terasi

Čiščenje ograje na terasi.

Po zboru na terasi DOSOR-ja so se skupine udeležencev čistilne akcije podale na različne konce v okolici doma: obirali so sadje, čistili so kovinsko ograjo terase skupaj z gospodinjo, pleli travo v cvetličnih gredicah z gospodinjo, urejali grede na domskem vrtu, urejevali vrtno hišico, čistili sprehajalne poti…

zbor-na-terasi-pred-ciscenjem

 Zbor na terasi pred čiščenjem.

edino smeti jim ni bilo treba pobirati, ker teh ni bilo. Obiralce je s svojim preplašenim tekom čez DOSOR-jevo zelenico presenetil zajec, ko pa so nabrana jabolka prinesli na teraso, so jih že čakala pečena jabolka, za kar so poskrbeli v domski kuhinji. Bilo je poskrbljeno tudi za osvežitev v lepem in toplem sončnem dnevu s sadnimi napitki.

obiranje-jabolk

 Obiranje jabolk.

Filip Matko Ficko