Radenci: Za lepo okolje v »deželi treh src«

Oddanih kar 36 predlogov za lepo urejenost okolja

priznanje-jeseni-2017-vrtcu

Priznanje jeseni 2017 – vrtcu.

Ob letošnjem Svetovnem dnevu srca, 29. septembra, bo pri Zdravilišču Radenci zopet izredno živahno, podobno kot lansko jesen. Kajti v »deželi treh src«, v Občini Radenci, je letos pomladi župan Janez Rihtarič imenoval Komisijo za ocenjevanje urejenosti krajev Občine Radenci in ta komisija je letos v okviru tradicionalne vsakoletne akcije »Moja dežela lepa in gostoljubna« razposlala v vsa gospodinjstva v občini dopis, da lahko do 24.avgusta pošljejo svoje predloge, kdo si zasluži priznanje za lepo urejenost okolja.

priznanja-jeseni-2017

 Priznanja jeseni 2017.

Predlagalo se je lahko za priznanje kraje, naselja, okolice podjetij, ustanov, zavodov, seveda na območju Občine Radenci. Komisija pa je pri svojem delu ocenjevala trajnostno urejenost kraja kot celote, posameznih manjših naselij, okolice podjetij, ustanov, zavodov… pa tudi posameznih stanovanjskih objektov. Namen komisije, da spodbudi občanke in občane k skrbi za urejenost kraja bivanja in k zavedanju pomena urejenosti okolja celotne lokalne skupnosti, je bil vsekakor dosežen. Kajti komisiji je prejela kar 36 vlog oziroma predlogov, od katerih sta dva predloga bila namenjena tudi drugačnemu pogledu na ocenjevanje krajev.

priznanje-jeseni-2017-za-ssgt

Priznanje jeseni 2017 – za SŠGT Radenci

Tako se je komisija (predsednik Rade Bakračevič, člani: Urška Lukovnjak, Marija Slavič, Zoltan Časar in Bojan Žnidarič) po pregledu vseh prispelih predlogov odločila, da za obdobje 2017-2018 podeli šest posebnih priznanj Občine Radenci: dvoje zlatih, dvoje srebrnih in dvoje bronastih priznanj.

p1050643

Člani komisije in župan Rihtarič

Slovesna razglasitev odločitve komisije s podelitvijo priznanj bo ob 14. uri v soboto, 29. septembra, v Zdravilišču Radenci, ko se bo istočasno slovesno obeležilo Svetovni dan turizma (27. september) in Svetovni dan srca (29. september). Komisija za ocenjevanje urejenosti krajev Občine Radenci ob tem sporoča: »Prebivalci Občine Radenci poskrbimo za trajnostno – celoletno urejenost krajev v katerih živimo, se šolamo, delamo in se družimo.«

tudi-letos-pride-vzajemko

Tudi letos pride Vzajemko.

Filip Matko Ficko