JANEZ RIHTARIČ, ŽUPAN RADENCEV IN RADE BAKRAČEVIĆ, PREDSEDNIK KOMISIJE PODELILA PRIZNANJA ZA NAJBOLJ UREJENE KRAJE V OBČINI

Ob Svetovnem dnevu turizma šest priznanj

Vsestransko praznovanje v »deželi treh src«

img_0002

V Radencih, v »deželi treh src«, so 29. septembra, na Svetovni dan srca, praznovali tudi Svetovni dan turizma. Tako je predsednik Komisije za ocenjevanje urejenosti kraja pri Občini Radenci, Rade Bakračević, na posebni slovesnosti opomnil, da je Generalna skupščina Svetovne turistične organizacije pri Organizaciji Združenih narodov 27. septembra 1970 sprejela svoj statut in ta dan se kot Svetovni dan turizma praznuje od leta 1980 dalje, letos pa je njegovo geslo »Turizem in digitalna preobrazba«.

img_3946

Tako se v čast tega prazničnega dne vsako leto podelijo v Občini Radenci priznanja za urejenost naselij, krajev, ustanov… v okviru projekta »Moja dežela lepa in gostoljubna«. Letos se je komisija, ki jo pri Občini Radenci vodi Rade Bakračević, odločila, da podeli šest priznanj (dve zlati, dve srebrni in dve bronasti).

img_3871-001

Zlati priznanji sta prejela: DOSOR, Dom starejših občanov Radenci (za najlepše urejeno okolico, vrt – vsak kotiček je zgodba zase, za izvedbo številnih odmevnih prireditev in aktivnosti, za pozitivno in prijazno osebje, za lično urejeno notranjost, ki daje prijazen in domači izgled ter za stalno skrb za stanovalce in zaposlene) ter ZTiŠ Radenci in Nogometni klub Slatina Radenci (za Športno rekreativni center Slatina – za najbolj urejeni objekt in okolico, najlepši in najbolj zabavni objekt, najlepše urejeno igrišče in okolico, za urejen objekt, ki je primeren za druženje vseh generacij).

img_3856-001

Srebrni priznanji sta prejela: Turistično društvo Klopotec Kapela (za uspešno delovanje in izvajanje raznih aktivnosti skozi vse leto, za vključevanje mladih članov, za sodelovanje z ostalimi društvi – predvsem z Društvom vinogradnikov in ljubiteljev vina Kapela ter izvedbo zelo kvalitetnih tradicionalnih prireditev ter ohranjanje turistične, kulturne in vinogradniške dediščine) in vaščani Rihtarovcev (za urejenost vaškega jedra – gmajne, postavitev vaške brajde, ocvetličenje vaškega vodnjaka ter vzorno urejenost okolice).

img_3818

Bronasti priznanji sta prejela: Stanovanjska hiša na Kapelski cesti 28 v Radencih (za celotno skrb za urejenost hiše in okolice, ocvetličenost oken in balkona ter priložnostno – tematsko okrasitev dvorišča) in  Stanovanjska hiša družine Mauko na Panonski cesti 3 v Radencih (za vsakodnevno skrb za lepo urejeno okolico in vrt, za ocvetličena okna in balkone).

img_3719-001-kopija

Priznanja sta prejemnikom predala župan Občine Radenci Janez Rihtarič in predsednik komisije Rade Bakračević, naznanjeno pa je ob tem bilo, da bo razpis za leto 2019 izšel že pomladi prihodnje leto.

Filip Matko Ficko

Fotografije: Zdravko Majstorović