Jesenski piknik obolelih z multiplo sklerozo

 

jesensko-srecanje-obolelih-z-ms

Jesensko srečanje obolelih z MS.

Trikrat na stopničkah za zmagovalce v Murski Soboti

Prekmurska podružnica Združenja multiple skleroze Slovenije v Murski Soboti, ki jo kot predsednica vodi Erika Mataj, ima svoj sedež v Ulici arhitekta Novaka. Tam so v soboto, 6. oktobra letos, organizirali tradicionalno jesensko druženje članic in članov ter njihovih svojcev, prijateljev, znancev in prostovoljcev. Zbralo se jih 35 in vse je pozdravila prej imenovana predsednica.

drustveni-prostori-podruznice-ms

Društveni prostori podružnice MS.

Letos je bilo nekoliko manjše število udeleženih, kot na podobnem srečanju pred letom dni (7. oktobra 2017), a opravičila številnih potrjujejo, da bi še kako radi bili prisotni, če bi jim to zdravje oziroma še kaj drugega  omogočalo. Kljub temu je večina s seboj prinesla doma pripravljeno pecivo, kot tudi domači kruh in zelenjavo.

pajani-kruj

Pajani krüj.

Pri pečicah za peko čevapčičev, perutničk v olju ali na plošči ter »pajanega krüja« sta bila po tradiciji najaktivnejša Bojan in Suzana, pri obogatitvi »pajanega krüja« z zaseko pa še prostovoljka Marjeta Zadravec. Vse je bilo kar hitro postreženo k mizam v društvenih prostorih, nekaj miz pa je prostovoljec Jože Kuzma razpostavil tudi na prostem, kajti bil je lep sončen jesenski dan.

peka-kostanjev

Peka kostanjev.

V drugem delu srečanja se je večina »zamazala v črno«, kajti prostovoljca Marjeta Zadravec in Jože Kuzma sta spekla tudi sladki nepogrešljiv jesenski sadež – kostanje. Ob tem pa so se spomnili uspeha svojih članic in članov, ki so dva dni prej (4. oktobra 2018) sodelovali na srečanju invalidskih organizacij in društev v Mestni občini Murska Sobota. Ekipi Prekmurske podružnice MS sta v pikadu osvojili prvo in drugo mesto, v skupni uvrstitvi vseh ekip pa so »multiplaši« osvojili tretje mesto. Tako so kar trikrat stali na zmagovalnih stopničkah. Zaslužijo vse čestitke !!!

sladki-sadez-jeseni-kostanj

Sladki sadež jeseni – kostanj.

Filip Matko Ficko