Pri Svetem Juriju peli in plesali »Pod javorjem«

Popestritev dolgih jesenskih večerov s folkloristi

vecer-pod-javorji

Večer Pod javorji
Na odru Kocbekove dvorane Kulturno upravnega središča pri Svetem Juriju ob Ščavnici je bilo zelo pestro dogajanje 24. novembra zvečer. Članice in člani domačega folklornega društva, ki se tedensko družijo na vajah, so pripravili celovečerno prireditev pod naslovom »Pod javorjem«.
folklorni-vecer

Folklorni večer.
Tako so za popestritev dolgih jesenskih večerov pod vodstvom predsednice društva Klaudije Furšt, ki je bila tokrat tudi v vlogi scenaristke in režiserke, na besedilo pesmi »Pod javorjem« v obliki spletov plesov predstavili hudomušno ljubezensko zgodbo o Micki od Juerja in Frančku iz Razkrižja. Umetniški vodja in avtor spleta Sašo Ropoša je razgibane in privlačne plesne kreacije povezal v tako imenovano »Plesno poigravanje« in »Razkriški splet«.

plesni-par

Plesni par.
So pa na tokratni prireditvi zaplesali na odru Kocbekove dvorane še članice in člani folklorne skupine Kulturno prosvetnega društva Kovač Lija iz Vuhreda. Njihovo plesno zgodbo je »začinila« vloga hlapca, ki si želi več mošta, da bi lažje delal. Kulturni večer so popestrili tudi člani glasbene skupine »Bos.si« Glasbenega društva Malo polek ter s svojim nastopom navdušili občinstvo.

Filip Matko Ficko
Fotografije: Franc Štuhec