V DOSOR-ju Valentinov seniorski večer

V DOSOR-ju Valentinov seniorski večer
ob-legijasu-je-pela-tudi-andreja
Ob Legijašu je pela tudi Andreja.

Še teden dni pozneje niso pozabili na zavetnika ljubezni

Čeprav je bilo že sedem dni po Valentinu, je ideja za Valentinov seniorski večer 21. februarja bila kar pravšnja. Kajti tretji četrtek v januarju letos je odpadel prvi letošnji seniorski večer zaradi druge aktivnosti istega dne v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. A tradicijo večerov z glasbo, petjem in plesom je bilo treba nadaljevati. Zatorej se je ob 18. uri tretji četrtek v februarju pričel v DOSOR-jevi kavarnici »Traminček« Valentinov seniorski večer.
pozdrav-organizatorke-marije-erves
Pozdrav organizatorke Marije Erveš.
Pobudnica tovrstnih večerov že od samega začetka, prostovoljka Marija Erveš, je tokrat za glasbenega gosta povabila DOSOR-jevega prostovoljca Štefana Sečka Legijaša – one man band – z Vaneče v Občini Puconci, ki zelo rad pride. Za pecivo je po tradiciji kot donatorica poskrbela stanovalka Ema Matijevič, saj je v februarju praznovala tudi svoj 81. rojstni dan.
prvi-z-vozickom-na-plesiscu
Prvi z vozičkom na plesišču.
Vsakemu kozarček domačega rdečega vina (neškropnjeno – »bio«) je prispevala medicinska sestra Andreja Lenartič. Z »rdečko« se je nazdravilo, pred in po zdravici pa so sledile pesmi in melodije, slednje za uho in ples. Nekaj trenutkov pred 21. uro pa je za slovo do naslednjega tretjega četrtka v mesecu marcu sledila tradicionalna skupna pesem Željka Bebeka »Laku noć svirači…«.
res-veselo-ob-zakljucku

Filip Matko Ficko