3.000 porodica širom Srbije steklo je svoj krov nad glavom

MINISTARSTVO ZA BRIGU O SELU SRBIJE

Ovo nije samo naselјavanje praznih kuća. Ovo je više od toga. To su pravi domovi za mlade porodice, njihov novi početak. Gotovo 3.000 porodica širom Srbije steklo je svoj krov nad glavom. Nastavlјamo zajedno, jer vi to tražite i očekujete“, poručio je Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu, u poseti porodici Ćosić, Vladici i Sanji u selu Venčac, koji imaju četvoro dece i koji su kupili kuću zahvalјujući sredstvima Ministarstva za brigu o selu.

„Nisam verovao da će nam se dogodoti tolika sreća! Supruga i ja smo navikli da sve stičemo velikim radom, da se za sve namučimo i da nam ništa ne pada sa neba. Zahvalni smo ministru Krkobabiću na ideji koja menja živote lјudima. Nama sigurno jeste. Ostvarili smo najveći san – konačno imamo svoj krov nad glavom i svoji smo na svome. Koliko god da smo bili razumni i složni, život u zajedinici, gde prostor deli četiri generacije je pretežak i za najskromnije i najrazumnije. Prodisali smo u svom domu i svi dobili prostor koji nam je bio neophodan. Sada će sve biti lakše i sa pravim smislom“, rekao je Vladica Ćosić, glava ove šestočlane porodice.

MBS kupilo kombi za besplatan prevoz naroda po selima Srbije

Ministar je bio u radnoj poseti Rasinskom upravnom okrugu, Aleksandrovcu i tamošnjim selima, razgovorao sa čelnicima ove opštine o programima za pobolјšanje uslova života i rada seoskog stanovništva i mogućnostima razvoja čak 55 sela koliko ih broji ova opština okružena planinama Goč, Kopaonik i Jastrebac.

Predsednica opštine Jelena Paunović zahvalila je ministru na poseti i izrazila zahvalnost na podršci koju im ovo Ministarstvo pruža svojim programima: „Od početka Programa naselјavanja napuštenih seoskih kuća 10 porodica se skućilo u selima Aleksandrovca. Na drugom javnom konkursu 2021. godine dobili smo minibus kojim se od tada besplatno prevoze žitelјi seoskih naselјa. Zahvalјujući trećem programu Ministarstva za brigu o selu prethodne dve godine organizovali smo manifestaciju Miholјski susreti sela, a sa oko 7,5 miliona dianara pomognut je rad i jedne zemlјoradničke zadruge.“

Da linije besplatnog prevoza selјana minibusem funkcionišu besprekorno uverio se i ministar Krkobabić tokom vožnje ovim vozilom, navodi se u saopštenju Službe za odnose s javnošću Ministarstva za brigu o selu Vlade Srbije. (B.G.)