13. Mednarodni sejem lovstva, ribištva in aktivnosti v naravi

FOTO: RADE BAKRAČEVIĆ – ŠTAJERSKE NOVICE

13. Mednarodni sejem lovstva, ribištva in aktivnosti v naravi 

Gornja Radgona, 5. – 7. april 2024 

Gornja Radgona – 26. 3. 2024 

ŠTAJERSKE NOVICE

SEJEM LOVSTVA IN RIBIŠTVA Z DVAJSETLETNO TRADICIJO VABI K PRIJETNEMU IN USPEŠNEMU  DRUŽENJU NA STIČIŠČU SLOVENIJE, AVSTRIJE, HRVAŠKE IN MADŽARSKE 

Mednarodni bienalni sejem ribištva, lovstva in aktivnosti v naravi bo v Gornji Radgoni od petka, 5. do  nedelje, 7. aprila 2024 že trinajstič največji praznik ljubiteljev narave v sosedski regiji štirih držav.  Lovcem, ribičem, kinologom in vsem, ki prisegajo na druženje z neokrnjenim okoljem, bo ponujal opremo,  oblačila in destinacije za lovski in ribiški turizem. Krovne slovenske lovske, ribiške, naravovarstvene in  turistične organizacije pripravljajo v sodelovanju s svojimi mednarodnimi partnericami pestro strokovno,  tekmovalno in družabno dogajanje.

Veliko pozornosti bodo namenile mladim, ki jih bodo za dejavno  druženje z naravo, za vključevanje v svoje vrste in varovanje neokrnjenega okolja navduševale z  zanimivimi predstavitvami in aktivnostmi. Izjemno pestro sejemsko dogajanje z atraktivnimi razstavami,  predstavami, nagradnimi igrami, kvizi, pokušnjami ribjih in divjačinskih jedi, številnimi preizkusi strelskih  spretnosti, predstavitvijo puškarskega poklica, druženjem z lovskimi psi in s pticami ujedami, ogledom živih rib v umetnem ribniku, nastopih lovskih rogistov in lovskih pevskih zborov, aktualnimi strokovnimi  dogodki in izobraževanji, z razstavo gob, s predstavitvami starodobnih vozil ter zamislimi za potepe v  naravo vabi na sejem vse generacije! 

Lovska zveza Slovenije bo na svojem razstavnem prostoru uredila poseben kotiček, ki bo prikazoval gozdne živali  v naravnem okolju. Predvajali bodo zanimive posnetke narave in prostoživečih živali. Obiskovalci se bodo lahko  pomerili v streljanju na simulatorju, kupili izbrane knjige iz Strokovne in Zlatorogove knjižnice … Lovsko  dobrodelno združenje Diana je za obiskovalce pripravilo bogat srečelov. Posebna pozornost bo namenjena  mladim bodočim lovcem.

Na voljo jim bodo publikacije, preizkusili se bodo lahko v nagradni igri. Odvilo se bo 17.  Državno prvenstvo v jelenjem rukanju. Vse dni sejma bodo obiskovalci lahko prisluhnili slovenskim lovskim  pevskim zborom in skupinam lovskih rogistov. V nedeljo, 7. aprila bo potekalo tekmovanje v kuhanju  divjačinskega golaža in kulinarični dosežki bodo v pokušnjo tudi obiskovalcem. Podeljena bodo priznanja z ocenjevanja divjačinskih salam. Lovska družina Gornja Radgona vabi na tekmovanje v streljanju na glinaste  golobe za Pokal sejma LOV. Predstavilo se bo Društvo slovenskih lovk, ki prireja za otroke predstavo Rdeča  kapica in predstavitev lovskih običajev. 

Osnovna tematika predstavitev Ribiške zveze Slovenije bo lov krapovcev in plenilk, predstavljene pa bodo tudi  druge oblike ribolova, kot npr. muharjenje. Velika atrakcija bo predstavitev domorodnih vrst rib v umetnem ribniku.  Na razstavnem prostoru bodo še posebej dejavne regijske ribiške družine Gornja Radgona, Murska Sobota,  Lendava in Ljutomer, ki bodo predstavljale svoje ribolovne revirje.  

Predstavila se bo Zveza društev Moja Mura. 

Gostovali bodo predstavniki zvez iz območja Alpe Jadran. Urejen bo kotiček za pokušanje ribje kulinarike, za  katerega bodo še posebej poskrbele ribiške družine Gornja Radgona, Maribor in Rače. Potekalo bo tekmovanje v  kuhanju ribje čorbe. V soboto organizira Ribiška zveza Slovenije aktualen strokovni posvet na temo »Življenje v  vodi po katastrofalnih poplavah v letu 2023«. Posebno pozornost bodo namenili tudi delu z mladimi in njihovem  vključevanju v ribiške vrste. 

Center za promocijo in pospeševanje športnega ribolova in ribiškega turizma Racoon d.o.o. bo na svojem  razstavnem prostoru gostil izdelke in storitve projekta Slovenski ribiški produkt, Ribiško družino Brežice in Društvo  ljubiteljev lovske kulinarike Gadova peč. Pripravil je razstavo umetniških del in starin na temo lov, ribolov in  narava. Predstavil pa bo tudi svoje založniške novosti, ribiške vabe Hanibal in bakrene kotličke. V nedeljo bo ob  podelitvi priznanj za najboljšo ribjo čorbo potekala tudi podelitev priznanj najboljšim iz projekta Slovenski ribiški  produkt.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Direktorat za gozdarstvo in lovstvo bo na 13. mednarodnem  sejmu lovstva in ribištva predstavljal večnamensko, trajnostno in sonaravno gospodarjenje z gozdovi ter  trajnostno upravljanje z divjadjo v okviru ekosistemskega pristopa upravljanja. Promovirali bodo rabo lesa in  lesnih proizvodov ter gozdno-lesne verige. Izpostavili bodo pomen socialnih funkcij gozda s poudarkom na 14-ih  naj gozdnih učnih poteh Slovenije 2024. Organizirali bodo posvet na temo škod od divjadi. 

Kinološka zveza Slovenije bo predstavila svoje dejavnosti in v sodelovanju z Lovsko zvezo Slovenije pse lovskih  pasem. Vsak dan bo potekal tudi dinamičen in atraktiven prikaz oddelka za šolanje službenih psov. Društvo ljubiteljev ptičarjev bo skupaj s svojimi štirinožnimi prijatelji predstavljalo pasmo ptičar. 

Strelska zveza Slovenije bo omogočila obiskovalcem, da se preizkusijo v športnem streljanju. Na voljo jim bo  izjemno privlačna simulacija streljanja z uporabo računalniških simulatorjev pa tudi možnost, da preverijo svojo  natančnost v streljanju z zračno puško in zračno pištolo, ki sta med petnajstimi olimpijskimi disciplinami najbolj  razširjeni disciplini tekmovalnega strelstva v Sloveniji in po svetu. 

Ministrstvo za obrambo, Uprava za obrambo Maribor – atraktivno strelišče in Promocija vključevanja v Slovensko  vojsko 

Slovenska zveza za sokolarstvo in zaščito ptic ujed bo obiskovalcem približala delo sokolarjev, opremo in žive  ptice ujede. 

Turistična zveza Slovenije bo predstavila svoja turistična društva in ponudbo čudovitih kotičkov za obiske in  doživetja v Sloveniji. 

V petek, 5. aprila 2024 bo na sporedu strokovni posvet z naslovom Vse o glivah in gobah. Udeležence bo  seznanil z različnimi tehnikami določanja vrst gob in o gozdnem bontonu ter varnosti pri nabiranju gob. Izvedeli  bodo, kaj so glive in kaj gobe in zakaj so glive še zlasti pomembne pri proizvodnji novih materialov, zdravil in tudi  za okolje pri razgrajevanju posebnih odpadkov.  

Sočasna velika razstava starodobnih vozil »AVTO-MOTO KLASIKA« v organizaciji Zveze SVS – Zveze  slovenskih društev ljubiteljev starodobnih vozil v sodelovanju s Pomurskim sejmom d.o.o., bo prikazovala skrb za  naravo z ohranjanjem tehnične dediščine. Posvečena bo vsem vrstam starodobnega transporta in starodobne  tehnike.  

OSEBNA IZKAZNICA SEJMA LOVSTVA IN RIBIŠTVA 

Razstavni prostor skupaj 9.600 m2 

– razstavne hale 6.900 m2 

– zunanji prostor 2.500 m2 

Število razstavljavcev 170 

Sodelujoče države 13 

Neposredni razstavljavci prihajajo iz naslednjih devetih držav: Avstrija, Češka, Hrvaška, Italija, Madžarska,  Poljska, Slovaška, Slovenija in Srbija 

Razstavni prostor mednarodne razstave starodobnikov “AVTO-MOTO KLASIKA” – 5.000 m2

ZA DOBER PRIJEM IN DOBER POGLED! 

Sejem lovstva in ribištva ponuja v ogled in ugoden nakup opremo, oblačila in obutev za lov, opremo in  pripomočke za športno strelstvo, razne pripomočke za kinologijo, opremo in pripomočke za ribolov, ribolovni  turizem, darilni program, graverske izdelke, lovski nakit, terenska vozila, blago za široko porabo, literaturo,  domače pridelke in izdelke …  

PREDSTAVITVE KROVNIH STROKOVNIH ORGANIZACIJ  

Lovska zveza Slovenije bo na svojem razstavnem prostoru uredila poseben kotiček, ki bo prikazoval gozdne  živali v naravnem okolju. Predvajali bodo zanimive posnetke narave in prostoživečih živali. Obiskovalci se bodo  lahko pomerili v streljanju na divjad v pokrajini na simulatorju streljanja Simway, kupili izbrane knjige iz Strokovne  in Zlatorogove knjižnice, družabne igre, značke in druge artikle iz programa LZS. Predstavilo se bo Lovsko  dobrodelno združenje Diana, ki za obiskovalce pripravlja bogat srečelov. Posebna pozornost bo namenjena  mladim. Na voljo jim bodo publikacije, preizkusili se bodo lahko v nagradni igri, v kateri bodo ugotavljali, kako  dobro poznajo naše prostoživeče živali. 17. Državno prvenstvo v jelenjem rukanju bo potekalo v soboto, 6. aprila,  v Dvorani 1. Vse tri dni sejma bodo obiskovalci lahko prisluhnili slovenskim lovskim pevskim zborom in skupinam  lovskih rogistov. Poskrbljeno bo tudi za gurmanske užitke, saj bo v nedeljo, 7. aprila potekalo tekmovanje v  kuhanju divjačinskega golaža in kulinarični dosežki bodo v pokušnjo obiskovalcem. Podeljena bodo tudi priznanja  z ocenjevanja divjačinskih salam. 

Lovska družina Gornja Radgona vabi na tekmovanje v streljanju na glinaste golobe (10 golobov) – lovski  stav za Pokal sejma LOV, ki bo potekalo v soboto, 6. aprila 2024 na strelišču v Hercegovščaku. Sodelujejo lahko  lovci, ki izpolnjujejo vse potrebne pogoje, to je, da tekmujejo s tehnično brezhibnim orožjem, ki je vpisano v  ustrezno orožno listino, da spoštujejo red na strelišču in vse predpisane varnostne ukrepe in uporabljajo predpisana zaščitna sredstva. Tekmovanje v streljanju bo potekalo od od 8.00 do.14.00 ure, ko bo na strelišču  Hercegovščak finale. Sledila bo podelitev pokalov in priznanj ob 16.00 uri na prireditvenem odru na sejmu LOV  v Gornji Radgoni. Za več informacij o tekmovanju je na voljo gospod Kolarič Milan, 041 618 395. 

Društvo slovenskih lovk bo predstavilo svoje dejavnosti ter priredilo za otroke predstavo Rdeča kapica in  predstavitev lovskih običajev. 

Ribiška zveza Slovenije bo na sejmu predstavljala delovanje ribiških družin Lendava, Ljutomer, Mura Paloma,  Murska Sobota in Radgona ter območne Zveze Ribiških družin Maribor. Poudarek bo na promociji ribolova  krapovcev in rib plenilk, ki prevladujejo v tem delu Slovenije in na predstavitvi revirjev, s katerimi omenjene ribiške  družine upravljajo. Pomemben del sejemske predstavitve bo tudi ribiška kulinarika, saj bodo na voljo pripravljene  jedi iz krapa, ki je najpogostejša sladkovodna riba ravninskih predelov. Ne bodo pa zapostavili niti pečenih postrvi,  ki jih bodo ribiči tudi pripravili za obiskovalce sejma. Na skupnem razstavnem prostoru zveze se bodo predstavili  tudi hrvaški in madžarski ribiči iz Skupnosti za Športni ribolov Alpe Jadran.  

Ključni strokovni sejemski dogodek bo strokovni posvet na temo Življenje v vodi po katastrofalnih poplavah leta  2023, na katerem želi RZS predstaviti vse glavne akterje popoplavne sanacije predvsem skozi pogled ribičev in  vodstev ribiških družin. Odgovarjali bodo na vprašanje, kako zagotoviti da učinek ujme ne bi bil še večji zaradi  neustrezno saniranih vodotokov. Prisotnost na posvetu sta obljubila evropski poslanec Franc Bogovič in državni  sekretar Boštjan Šefic, strokovnjaki iz Direkcije za vode RS, Zavoda za ribištvo Slovenije pa bodo skupaj s  članom ekološke komisije RZS predstavili posledice poplav in ustrezne načine, kako zagotoviti da bo življenje  kljub obsežnim popoplavnim ukrepom še vedno ostalo tudi v vodi – v obliki stabilnih populacij domorodnih vrst rib. Mladi obiskovalci na sejmu se bodo lahko preskusili v igrici lovljenja rib na suhem s palico – polagalko ali se igrali  z igrico »Spoznavajmo sladkovodne ribe«. V živo bodo lahko videli različne domorodne vrste rib v posebnem  velikem odprtem bazenu, njihovim staršem pa bodo predstavili delo z mladimi na RZS in prednosti včlanitve  njihovih otrok v eno izmed ribiških družin. 

Predstavila se bo Zveza društev Moja Mura

Center za promocijo in pospeševanje športnega ribolova in ribiškega turizma Racoon d.o.o. bo na svojem  razstavnem prostoru gostil izdelke in storitve projekta Slovenski ribiški produkt, Ribiško družino Brežice in Društvo  ljubiteljev lovske kulinarike Gadova peč. Pripravil je razstavo umetniških del in starin na temo lov, ribolov in  narava. Predstavil pa bo tudi svoje založniške novosti, ribiške vabe Hanibal in bakrene kotičke. V nedeljo bo  potekala tudi in podelitev priznanj najboljšim iz projekta Slovenski ribiški produkt. 

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Direktorat za gozdarstvo in lovstvo bo na 13.  mednarodnem sejmu lovstva in ribištva predstavljal večnamensko, trajnostno in sonaravno gospodarjenje z  gozdovi ter trajnostno upravljanje z divjadjo v okviru ekosistemskega pristopa upravljanja. V tem okviru bodo  promovirali tudi rabo lesa in lesnih proizvodov ter gozdno-lesne verige. Izpostavili bodo tudi pomen socialnih  funkcij gozda zlasti preko predstavitve gozdnih učnih poti s poudarkom na 14-ih naj gozdnih učnih poteh Slovenije  2024, s katerimi želijo pritegniti mlade, najmlajše in s tem celotne družine k poznavanju gozda kot ekosistema in  pomena gozdov za celotno družbo.  

Na svojem razstavnem prostoru bodo organizirali krajši posvet na temo škod od divjadi, saj so prav škode v  gozdovih in na kmetijskih kulturah ter njihovo obvladovanje eden izmed ključnih pokazateljev usklajenega  gospodarjenja z gozdovi na eni in upravljanja z divjadjo na drugi strani, s tem pa tudi učinkovitega 

ekosistemskega pristopa upravljanja z rastlinsko in živalsko komponento gozda. Na posvet bodo povabili  predstavnike Zavoda za gozdove Slovenije, Lovske zveze Slovenije, Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije,  Zveze lastnikov gozdov Slovenije in lovskega inšpektorja. Več informacij, mag. Urška Srnec, vodja Sektorja za  lovstvo, T: +386 (0)1 478 9018, E: urska.srnec@gov.si. 

Svoje dejavnosti in storitve, ki jih ponuja članom, bo predstavila Kinološka zveza Slovenije. V sodelovanju z  Lovsko zvezo Slovenije bodo vsakodnevno predstavljali pse lovskih pasem. Vsak pa bo potekal tudi dinamičen in  atraktiven prikaz oddelka za šolanje službenih psov. 

Društvo ljubiteljev ptičarjev bo skupaj s svojimi štirinožnimi prijatelji predstavljalo pasmo ptičar. 

Strelska zveza Slovenije bo predstavila svojo dejavnost in omogočila obiskovalcem, da se preizkusijo v  športnem streljanju. Na voljo jim bo izjemno privlačna simulacija streljanja z uporabo računalniških simulatorjev pa  tudi možnost, da preverijo svojo natančnost v streljanju z zračno puško in zračno pištolo, ki sta med petnajstimi  olimpijskimi disciplinami najbolj razširjeni disciplini tekmovalnega strelstva v Sloveniji in po svetu. 

Slovenska zveza za sokolarstvo in zaščito ptic ujed bo obiskovalcem približala delo sokolarjev, opremo in žive  ptice ujede.  

Turistična zveza Slovenije bo predstavila svoja turistična društva in ponudbo čudovitih kotičkov za obiske in  doživetja v Sloveniji. 

Društvo gojiteljev gob Slovenije organizira v petek, 5. aprila 2024 ob 10. uri v Dvorani 2 na strokovni posvet z  naslovom Vse o glivah in gobah. Udeležence bo seznanil z različnimi tehnikami določanja vrst gob in o gozdnem  bontonu ter varnosti pri nabiranju gob. Izvedeli bodo, kaj so glive in kaj gobe in zakaj so glive še zlasti pomembne  pri proizvodnji novih materialov, zdravil in tudi za okolje pri razgrajevanju posebnih odpadkov. O življenju gliv bo  predaval Dr. Franc Pohleven, BF UL. Katarina Apostolides, Mikološki Muzej Slovenije bo predstavila tehnike  določanja gliv in gozdni bonton. Dr. Davor Kržišnik, BF UL bo osvetlil uporabo gliv v krožnem gospodarstvu.  Primož Turnšek in Rok Zalar, Gobnjak, Ljubljana bosta predavala o gojenju raznovrstnih jedilnih in medicinskih  gob na lesu 

Velika razstava starodobnih vozil »AVTO-MOTO KLASIKA« v organizaciji Zveze SVS – Zveze slovenskih  društev ljubiteljev starodobnih vozil v sodelovanju s Pomurskim sejmom d.o.o., bo prikazovala skrb za naravo z  ohranjanjem tehnične dediščine. Posvečena bo vsem vrstam starodobnega transporta in starodobne tehnike.  Obiskovalce bo popeljala v zgodovino transporta. Sodelovali bodo klubi in zbiratelji starodobnih vozil iz Slovenije  in sosednjih držav. Pestro spremljevalno dogajanje bo vključevalo srečanja zbirateljev in ljubiteljev starodobnih  vozil, predstavitev posameznih društev, strokovno svetovanje o starodobnikih, predavanje na temo restavriranja  vozil, glasbeni nastop skupine »Prašnati« v soboto ob 14:00 uri ter izbor najlepšega starodobnika. 

STROKOVNE RAZSTAVE IN PREDSTAVITVE 

– Lovska zveza Slovenije 

– Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS, Direktorat za gozdarstvo in lovstvo  – Zavod za gozdove Slovenije 

– Strelska zveza Slovenije 

– Kinološka zveza Slovenije 

– Slovenska zveza za sokolarstvo in zaščito ptic ujed 

– Društvo ljubiteljev ptičarjev 

– Društvo slovenskih lovk 

– Predstavitev lovskih zvez iz tujine  

– Ribiška zveza Slovenije 

– Regijske ribiške družine Gornja Radgona, Murska Sobota, Lendava, Ljutomer 

– Ribiške organizacije s področja Alpe Jadran 

– Zveza društev Moja Mura 

– Center za promocijo in pospeševanje športnega ribolova in ribiškega turizma Racoon d.o.o. Ribiška družina Brežice 

Društvo ljubiteljev lovske kulinarike Gadova peč  

Razstava umetniških del in starin na temo lov, ribolov in narava 

– Turistična zveza Slovenije  

– Pomurska turistična zveza 

– Ministrstvo za obrambo, Direktorat za obrambne zadeve, Uprava za obrambo Maribor

STROKOVNI POSVETI 

Petek, 5.4.2024 / 12.00 – 14.00 / Dvorana 2 

Posvet »Vse o glivah in gobah«  

Organizator: Društvo gojiteljev gob Slovenije 

Petek, 5.4.2024 / 13.00 – 15.00 / hala A, razstavni prostor MKGP 

Okrogla miza: Škode od divjadi 

Organizator: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS, Sektor za gozdarstvo in lovstvo 

Sobota, 6.4.2024 / 10.00 – 12.00 / dvorana 2 

Posvet: »Življenje v vodi po katastrofalnih poplavah v letu 2023« 

Organizator: Ribiška zveza Slovenije 

Petek, 5.4.2024 / 14.30 – 16.00 / Dvorana 2 

Posvet »Prišel je nepovabljen: BOBER« 

Organizator: Lutra, Inštitut za ohranjanje naravne dediščine 

LOV, RIBOLOV IN AKTIVNOSTI V NARAVI PO KOLEDARJU IN URNIKU 

 (Prireditveni oder je v hali A2) 

Vsak dan od 9.00 do 18.00 ure 

– Nastopi lovskih rogistov in lovskih pevskih zborov / prireditveni oder 

– Streljanje na tarčo 

 Strelska zveza Slovenije / hala A  

 Puškarstvo Skobir / hala A  

Lovska zveza Slovenije / hala A 

Proarmis / hala A 

 Ministrstvo za obrambo / hala A1 

– Predstavitev puškarskega poklica, Puškarstvo Skobir / hala A 

– Mednarodna razstava starodobnikov / hale C, C1 in C2 

– Razstava malih živali 

Petek, 5.4.2024 

10.00 / prireditveni oder 

Svečano odprtje sejma 

12.00 – 14.00 / Dvorana 2 

Strokovni posvet »Vse o glivah in gobah«  

Organizator: Društvo gojiteljev gob Slovenije 

13:00 – 15.00 / hala A, razstavni prostor MKGP 

Okrogla miza »Škode od divjadi« 

Organizator: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS, Sektor za gozdarstvo in lovstvo 

13.00 – 13.30 / Zunanji razstavni prostor 

Predstavitev oddelka za šolanje službenih psov 

Organizator: Kinološka zveza Slovenije 

13.30 – 16.30 / hala A, stojnica Vino Slovenija Gornja Radgona 

Druženje z Vinsko kraljico Slovenije Sanjo Ferjančič 

Organizator: Pomurski sejem d.o.o. 

14.30 – 16.00 / Dvorana 2 

Posvet »Prišel je nepovabljen: BOBER« 

Organizator: Lutra, Inštitut za ohranjanje naravne dediščine 

15:00 – 16.00 / prireditveni oder 

Nastopi lovskih rogistov in lovskih pevskih zborov 

Sobota, 6.4.2024 

8.00 – 14.00 / strelišče Hercegovščak 

Tekmovanje v streljanju na glinaste golobe za pokal sejma LOV 

(10 golobov) – lovski stav ) 

Organizator: Lovska družina Gornja Radgona 

9.30 – 10.30 / prireditveni oder  

Nastopi lovskih rogistov in lovskih pevskih zborov  

10.00 – 12.00 / Dvorana 2 

Strokovni posvet »Življenje v vodi po katastrofalnih poplavah v letu 2023« 

Organizator: Ribiška zveza Slovenije 

11.00 – 13.00 / prireditveni oder 

* predstava Rdeča kapica 

* predstavitev lovskih običajev 

Organizator: Društvo slovenskih lovk 

13.00 – 15.00 / Dvorana 1 

17. Državno prvenstvo v oponašanju jelenjega rukanja 

Organizator: Lovska zveza Slovenije, Komisija za kulturo  

13.00 – 13.30 / Zunanji razstavni prostor 

Predstavitev oddelka za šolanje službenih psov 

Organizator: Kinološka zveza Slovenije 

15.30 – 16.00 / prireditveni oder  

Nastopi lovskih rogistov in lovskih pevskih zborov  

16.00 – 16.30 / Prireditveni oder  

Podelitev pokalov in priznanj tekmovanja v streljanju na glinaste golobe 

Nedelja, 7.4.2024 

9.00 – 15.00 / Zunanji razstavni prostor pred halo A1 

Tekmovanje v kuhanju lovskega golaža in ribje čorbe  

Organizator: Pomurski sejem, Racoon 

10.00 – 11.00 / prireditveni oder  

Nastopi lovskih rogistov in lovskih pevskih zborov  

11.00 – 13.00 / Prireditveni oder 

Predstavitev lovskih psov ptičarjev 

Organizator: Društvo ljubiteljev ptičarjev 

13.00 – 13.30 / Zunanji razstavni prostor 

Predstavitev oddelka za šolanje službenih psov 

Organizator: Kinološka zveza Slovenije 

14.30 – 15.30 / Prireditveni oder  

Podelitev priznanj »Slovenski ribiški produkt« 

15.30 – 16.00 / Prireditveni oder  

Podelitev nagrad 4. mednarodnega ocenjevanja divjačinskih salam 

16.00 / Prireditveni oder  

Podelitev priznanj tekmovanja v kuhanju lovskega golaža in ribje čorbe 

VSE DNI BO POTEKALA 7. MEDNARODNA RAZSTAVA STARODOBNIKOV »AVTO-MOTO KLASIKA« 

Razstava starodobnikov je edina tovrstna razstava v Sloveniji in bo posvečena vsem vrstam  starodobnega transporta in starodobne tehnike. 

Organizator razstave: Zveza SVS – Zveza slovenskih društev ljubiteljev starodobnih vozil v sodelovanju s  Pomurskim sejmom d.o.o. 

Program se dopolnjuje… 

Organizator si pridržuje pravico do morebitnih sprememb. 

Več informacij: www.pomurski-sejem.si

ODPIRALNI ČAS SEJMA 

od 9.00 do 18.00 

VSTOPNINA NA SEJEM 

Cene enodnevnih sejemskih vstopnic, s katerimi je možen ogled vseh sočasnih sejemskih predstavitev. • odrasli 5,00 € 

• učenci, dijaki, študenti 3,00 € 

• odrasli – skupina nad 20 oseb, lovci, ribiči, planinci, upokojenci 

(predložiti je treba člansko izkaznico) 4,00 € 

• mladina – skupina nad 20 oseb 2,50 € 

Za otroke do 6 let in invalide na vozičkih s spremlje valcem ni vstopnine. 

Parkiranje je brezplačno. 

________________________ 

Podrobnejše informacije: 

Jana Dimec, projektni vodja sejma LOV, telefon: +386 2/5642 108, e-pošta: jana.dimec@pomurski-sejem.si Staš Sukič, projektni vodja sejma RIBOLOV, telefon: +386 2/ 564 2 110, stas@pomurski-sejem.si Sandra Sedmak, vodja komerciale, strokovni program, telefon: +386 2/5642 118,  e-pošta: sandra@pomurski-sejem.si 

Miran Mate, odnosi z javnostmi, telefon +386 41 263 107, e-pošta: miran.mate@pomurski-sejem.si  www.pomurski-sejem.si