Radenci: DOSOR svojim prostovoljcem

 

Zahvala s predavanjem, darilom in kosilom

V kavarnici »Traminček« v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, so se v torek, 1. decembra dopoldne, zbrale prostovoljke in prostovoljci tega zavoda (izmed zaposlenih, kot tudi iz vrtca, osnovne in srednje šole, dijaškega doma, Društva upokojencev Radenci ter izmed občank in občanov), ki jih je sklicala direktorica Mateja Hauser. Bilo je to skupno druženje pred koncem koledarskega leta 2016.

 

DSCN2152

Pričetek srečanja v kavarnici »Traminček«

Uvodnemu srečanju v kavarnici »Traminček« je sledilo predavanje v učilnici v četrtem nadstropju. Tam je Rajko Škarič, aktivist in predavatelj v projektu »Skupaj za zdravje človeka in narave«, vse sodelujoče opomnil na njihovo poslanstvo oziroma delovanje in so-delovanje s predavanjem pod naslovom »Z ljubeznijo ali z izgorevanjem«.

 

DSCN2155

Drugi del srečanja v učilnici

Drugi del tokratnega srečanja prostovoljk in prostovoljcev se je nadaljevanje ponovno v kavarnici »Traminček«, kjer se je direktorica Mateja Hauser vsem zbranim zahvalila za vse opravljeno prostovoljsko delo v tem letu.

DSCN2157

Med predavanjem Rajka Škariča

Med drugim je povdarila: »… Marsičesa v DOSOR-ju brez vašega zavzetega delovanja ne bi bilo. Upam si trditi, da skupaj živimo enega najbolj izpopolnjenih sistemov prostovoljstva v Sloveniji. Otroci iz vrtca, osnovne šole, mladi iz srednje šole in dijaškega doma, populacije, ki je sredi svojega najbolj aktivnega obdobja v življenju, sodelavci DOSOR-ja in upokojenci. Različne vrste cvetlic v šopku, ki je prav zaradi raznobarvnosti tako poseben in lep. Tisti, ki vam je prostovoljstvo del življenja, ga razumete bolje in  globlje, kot marsikdo drug. Vedno bolj smo vzgajani v duhu egoizma, egocentrizma, lastne središčnosti sveta in vrtenja sveta zgolj zaradi nas.

DSCN2159

Direktorica DOSOR-ja Mateja Hauser

Vse to prinaša močan adrenalinski odtis, zavest o samopomembnosti… ne pa tudi zadovoljstva in izpopolnjenosti. Še manj sreče. Govoriti in prepričevati o nesmiselnosti življenja zgolj zase, ne prinese učinka. Morda zgolj stigmo o tem, da nismo v toku sodobnega sveta in da živimo preživele vrednote. Zato dragi prostovoljci, ne bodimo žalostni, če družba ne priznava vedno prostovoljnega dela, ki je opravljeno. Živimo s lastnim zavedanjem, da je naša pot prava in plemenita. In čeprav kdaj izgleda, da hodimo po njej za druge, počnemo to pravzaprav zase. Hvala vam za vsa veselja in lepo energijo, ki jo prinašate v našo skupno hišo – DOSOR. Naredimo s skupnim delom prihodnje leto prijazno skrbi za drug drugega in naj nam podarjene ure drugim prinesejo našo lastno izpolnitev.«

 

DSCN2162

Zahvala prostovoljkam in prostovoljcem

Nato je Mateja Hauser je vsem zbranim prostovoljkam in prostovoljcem razdelila darila (DOSOR-jev koledar za leto 2016 z motivi 7. mednarodne likovne kolonije, DOSOR-jevo majico in darilni bon). Tretji del srečanja DOSOR-jevih prostovoljk in prostovoljcev pa se je nadaljeval z druženjem ob skupnem kosilu.

Besedilo in fotografije:Filip Matko